avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... În ce condiții se poate nota o creanță în cartea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În ce condiții se poate nota o creanță în cartea funciară?

In ce conditii se poate nota o creanta in cartea funciara?
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: marcel.damaschin , utilizator 17:36, 29 Octombrie 2018
Buna ziua,

Se poate inscrie creanta daca aveti un contract de ipoteca sau daca pe rolul instantelor de judecata exista un litigiu cu privire la creanta respectiva care deriva dintr-un contract care are ca obiect material un imobil, se noteaza in aceasta situatie litigiul.
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2018
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
Depinde de sursa acelei creante. E dintr-un contract imobiliar?
Am un contract de inchiriere. Imobilul era o darapanatura. O casa de vre 100 de ani din pamant. Am facut tot ce trebuia, incepand de la conectarea la utilitati, pana la subfundari, betonari, finisari, termopane, etc. Conform contractului "soarta cheltuielilor cu imbunatatirile se va negocia". Contractul are termen la anul. Ca la orice contract de genul asta, dupa o vreme din "pretenari la catarama"....Am facut lucrari si cu firma si in regie proprie. Pot printr-o actiune in instanta sa notez valoarea creantei in cartea funciara, pe langa facturi si o evaluare imobiliara? Cat cantareste aceasta evaluare? Daca o dau proprietarului, o poate nota printr-o declaratie notariala? Stima!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca proprietarul o recunoaste si accepta garantarea cu imobilul, da. Pana la urma va intelegeti cu el sau nu? Negociati acum cine ce suporta.
Sa inteleg, ca daca este de acord cu valoarea investitiei stabilita de mine printr-o evaluare, este suficienta o declaratie notariala pentru notarea creantei in cartea funciara? Sarut mana!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notarea urmaririi silite in cf pentru mai multe imobile dorincornea dorincornea Daca se incepe urmarirea silita imobiliara impotriva unui debitor care detine mai multe imobile, se poate nota aceasta urmarire silita in cartea funciara ... (vezi toată discuția)
Inscrierea gajului la arhiva si notarea in cartea funciara. ContSters61634 ContSters61634 Salut. Am o nedumerire referitoare la [b]notarea gajului in cartea funciara.[/b] Potrivit Codului civil: [i] Art. 2.480. - Gajul poate avea ca obiect ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a-mi vinde/notare creanta in cartea funciara marcel.damaschin marcel.damaschin Buna dimineata! Detin in chirie un imobil cu contract noatarial pe 5 ani si inca 5 cu act sub semnatura privata. 2010-2015, respecrtiv, 2015-2020. L-am luat o ... (vezi toată discuția)