Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata fara penalizare

Buna ziua.
Am o nelamurire in ceea ce priveste pensionarea anticipata, nepenalizata.
Am implinit varsta de 60 de ani la data de 22.08.2018, cu o vechime in campul muncii de 39 de ani si 4 luni, din care, 16 ani sunt in grupa a doua de munca. Intrebarea mea este urmatoarea: Ma pot pensiona in momentul de fata anticipat fara sa fiu penalizat?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:43, 25 Octombrie 2018
39 ani si 4 luni + 4 ani stagiul aferent = 43 ani si 4 luni de stagiu.
Da.
Daca in acesti 43 ani si 4 luni de stagiu, nu aveti si stagiu asimilat(armata, cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate).
Am inteles. Inca o nelamurire pe care am uitat sa o precizez;
Stagiul aferent, de 4 ani, este valabil la contributie, dar, pentru a scurta varsta de la 65 de ani, tot ca 4 ani de grupa sunt luati in calcul?

Reducerea este de 3 ani si 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie paulibrion paulibrion Sunt nascut in 1955 in 29 septembrie.Am 35 ani vechime,in campul muncii.din care:in grupa 1 am 3 ani cu procent de 30 la suta si 2 ani cu procent de 50 la ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata Cristiav3819 Cristiav3819 Buna ziua, se poate pensiona anticipat, fara penalizare, o persoana nascuta in Feb 1955, care a cotizat 41 de ani, are grupa a 2a : 9ani + 3 luni, si un ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? rupa rupa am vîrsta de 59 ani (13/09/1955). si ca vechime în munca 37 ani . Întrbabare - cind aș putea sa ma pensionez , indiferent de tipul de pensionare / ... (vezi toată discuția)