avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil născut în Germania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil născut în Germania

Am dori sa plecăm în România de sărbători și nu stim daca putem intra cu fetița în țară fără acte românești (certificat+pașaport). Întrebarea mea este daca copilul are certificat și pașport nemțesc pot trece granita cu ea sau trebuie neapărat cele romanesti?
Cel mai recent răspuns: _Alin_ , utilizator 07:39, 29 Octombrie 2018
In cazul in care copilul s-a nascut in Germania, copilul este cetatean german, iar pasaportul se emite de statul cetateanului, in cazul copilului, pasaportul se elibereaza de statul German.
Pasaportul este valabil, deci puteti trece granita spre Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, în curând călătorim cu bebe din germania către ... Melysasidi Melysasidi Bună ziua, în curând călătorim cu bebe din Germania către România fără tată.Bebelușul meu are cetățenie germană eu și tatăl cetățenia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ambii parinti avem cetatenie dubla, romana si canadiana. ... Florin Bondrea Florin Bondrea Buna ziua. Ambii parinti avem cetatenie dubla, romana si canadiana. Copilul e nascut in Canada, are 16 ani si am vrea sa stim cum putem sa ii inregistram ... (vezi toată discuția)
Copil cetatean britanic mariusdoroftei mariusdoroftei Buna ziua ,cine ma poate ajuta cu un sfat ,m-am stabilit in Uk din 2008 am o fetita de 2 ani care poseda pasaport britanic ,problema este ca nu sunt casatorit ... (vezi toată discuția)