avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... LIVADA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

LIVADA

Am o livada de meri si pruni la mine in sat, dar din satul vecin vine unul cu caprele si mi-a distrus vreo 40 de pomi. Ce pot sa fac? Existe o lege care le da dreptul sa umble asa pe paminturile oamenilor?
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2018
miorica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 12:10, 29 Octombrie 2018
Formulați o acțiune fondată pe acest delict civil, angajând răspunderea “paznicului juridic” pentru “fapta” animalului.
Nu stiu unde sa ma adresez.
La instanța de la locul săvârșirii faptei ilicite cauzate de prejudicii trebuie să faceți acțiunea; desigur, recomandabil ar fi să luați legătura cu un avocat care să se ocupe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare teren privat miorica miorica Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am o livada de 1/2 ha, situata in satul Nandru, pe care nu am ingradit-o, in primul rand pentru ca ... (vezi toată discuția)
Oile si vacile vecinului intra in curtea mea csaika csaika Buna ! Am o problema cu vecinul....are o stana, nu departe de curtea mea ingradita, teren intravilan in marginea orasului, problema este ca din 2013, vacile ... (vezi toată discuția)
Cum sa imi apar proprietatea din mediul rural atunci cand nu am gard? ana_stan22 ana_stan22 Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie neplacuta. Am cumparat de curand o casa la tara, veche, fara gard. Nu am posibilitatea financiara de a face in acest ... (vezi toată discuția)