avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Completare IPER fise SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Completare IPER fise SSM

Buna ziua,
Sunt serviciu extern la o companie cu cca 600 salariati. Completarea in fisele de SSM a instruirii periodice ar trebui facuta de conducatorii locurilor de munca. Am convenit cu firma respectiva sa completez eu instruirile in fisele de SSM, urmand ca la data instruirii sa semneze conducatorul locului de munca si persoana instruita. Problema mea este ca dureaza cateva zile sa scriu atatea fise, deci inainte de instruire, cu 2 saptamani iau fisele sa le completez. Este corect ca fisele sa fie completate anterior datei instruirii, sau ar trebui completate in ziua in care are loc instruirea?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:21, 20 Octombrie 2021
Anual se intocmeste un program de instruire aprobat de catre angajator. Cei care mentioneaza T1P1 se refera probabil, la acest program in care se detaliza materialele care se utilizeaza pentru instruire.
Anexa 11 la care va referiti este un ghid.
Nu mai postati in discutii vechi pentru a nu obliga pe cei care doresc sa comenteze sa citeasca tot ceea ce s-a scris anterior. Deschideti discutie noua.
Mulțumesc pentru răspuns! Pe viitor voi deschide o discuție noua (este prima data când postez aici si, prin urmare, nu sunt încă familiarizata cu regulile), Dar, daca totuși mi-ați răspuns aici, v-as ruga sa-mi explicați ce înseamnă "T1P1", respectiv "T2P2". Știu ca anual se întocmește un program de instruire pe baza căruia se completează fisele individuale de instructaj. Nelămurirea mea este: CUM se completează acestea?? Cu notații de genul T1P1 sau detaliat cu titlul legii, capitol,, nr. articol ? Care este varianta acceptata de cei de la I.S.U care vin in control. Si care este documentul oficial care explica acest aspect?
Banuiesc ca dansul a strans toate informatiile necesare instruirii periodice in mai multe documente si le-a numit T1P1, T2P2 ( care poate insemna, dupa parerea mea, Trimestrul/Tema 1, Productie/perioada/personal... 1, s.a.m.d.).
Banuiesc ca a facut asta pentru ca spatiul din fisele de instruire unde se scrie tematica este mic si nu are loc sa scrie toata documentatia... ( Am vazut ca si la SSM se foloseste acest lucru, mai mult la instruirea periodica-Tema 1, Tema2....).

Cat despre lege, pe care ar trebui sa o stiti... este Legea 307/2006 si OMAI 712/2005
[ link extern ]
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2021
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Mai nou in firmele certificate ISO pe calitate si mediu se tipizeaza materialele care primesc prescurtari. Fiacare angajator poate sa aiba tipizare proprie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in fisele ssm la instruit semneaza salariatul,apoi ... MariaTocileanu MariaTocileanu Buna ziua, in fisele ssm la instruit semneaza salariatul,apoi il verifica seful de birou si vreau sa stiu cine poate semna la verificare:LD, repr.SEEP sau ... (vezi toată discuția)
Cine poate semna fisele de protectia muncii? serena82 serena82 Fisele de protectia muncii trebuie sa contina 3 semnaturi : a celui instruit (aici mi-e clar, e vorba de angajat), a persoanei care a efectuat instruirea si a ... (vezi toată discuția)
Verificarea instruirii introductiv generale in ssm SC GEEA RUGBY CLUB SRL SC GEEA RUGBY CLUB SRL In prima zi de munca, este obligatoriu prin lege, ca angajatorul sa asigure instruirea introductiv generala de Securitate si Sanatate in Munca, a noului ... (vezi toată discuția)