avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită renuntare la executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

renuntare la executarea silita

Buna ziua.Am o nelamurire.Creditorul a deschis actiune de executare silita a unui imobil detinut cu debitorul.Debitorul a reusit sa il convina sa renunte la executare.Ambii s-au prezentat la executorul judecatoresc in urma cu aproximativ 9 luni pentru a renunta la executarea silita.In aceste 9 luni nu s-a mai intamplat nimic.In urma cu cateva zile executorul l-a contactat pe creditor pentru a plati cheltuielile de executare.Creditorul refuza sa plateasca iar executorul l-a amenintat cu scoaterea imobilului la licitatie.Debitorul a vorbit cu executorul pentru a plati el acele cheltuieli iar executorul i-a spus ca ar trebui sa plateasca cheltuielile de executare plus intreaga suma datorata creditorului deoarece,desi s-a prezentat impreuna cu creditorul pt a renunta le executare,ei nu au facut o intelegere scrisa intre ei.Debitorul incearca acum sa plateasca in cateva rate cheltuielile de executare.Ce se poate intampla dupa ce plateste creditorul aceste cheltuieli?Poate executorul sa mai scoata imobilul la licitatie,daca are intelegerea verbala in fata lui dintre cei doi?Ce altceva ar putea face debitorul?Multumesc
Cel mai recent răspuns: tatiana28 , utilizator 17:26, 21 Noiembrie 2009
Ceea ce face executorul este un abuz. Trebuie sa platiti doar cheltuielile de executare. Nu si onorariu. Creditorul poate oricand renunta la executare, in acest caz trebuie platite doar cheltuielile de executare efectuate pana la acel moment.
In orice caz onorariul nu poate fi decat maxim 1.000 lei conform ORDIN Nr. 2.550/C din 14 noiembrie 2006





Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2009
shadow_figure, utilizator
Buna ziua.Debitorul nu a vazut contractul,ceea ce a primit el este somatia de acum 9 luni,in care sunt prezentate si cheltuielile de executare si onorariul lui,doar atat,fara alte detalii in caz de renuntare la executare.Interesant este ca azi a sunat debitorul la executor si a vorbit cu fiul acestuia (tot executor) pentru a afla suma exacta de plata.Fiul executorului a spus initial ca din cate vede s-a ajuns la intelegere intre creditor si debitor si ca trebuie platite doar cheltuielile de executare,dar ca il va intreba si pe tatal sau mai exact.Dupa ce a vorbit cu tatal sau la telefon,fiul executorului a spus ca pt inceput! trebuie platite cheltuielile de executare urmand ca mai apoi sa fie platit si onorariul executorului.Deci pana la urma cred ca ceva este la mijloc,un lucru ii spune creditorului (cum ca suma ce trebuie platita este doar 1200 lei reprezentand cheltuielile cu dosarul de executare) si alt lucru ii spune debitorului adica sa plateasca intreaga suma,mai exact 7600 lei (cheltuieli + onorariu) si pentru inceput sa depuna suma de 1500 lei (cheltuieli de executare) urmand ca mai apoi sa depuna treptat pana la achitarea integrala. Va multumesc mult de ajutor,
Buna ziua Revin cu problema.Debitorul a vorbit din nou cu executorul iar acesta a spus ca are dreptul la intreg onorariul (7400 lei) chiar daca tot ce a facut el a fost sa emita somatia de plata.Se poate sa aiba dreptate?Multumesc
Nu are dreptul. Eu zic sa il amenintati cu o plangere la Camera Executorilor. In caz de executare silita, veti face contestatie la executare in care veti contesta creanta. Veti castiga cu siguranta.
Care a fost obiectul cererii de executare silită? Recuperarea unei sume de bani (cât?) sau evacuarea?

Alte discuții în legătură

Onorariu executor Elena120 Elena120 Buna seara ! As vrea sa va cer ajutorul in urmatoarea speta cu speranta ca ma puteti lamurii. In speta, un debitor ii datoreaza unui creditor o creanta ... (vezi toată discuția)
Perimare lucinda2010 lucinda2010 Buna ziua. Executorul judecatoresc, la cererea creditorului, a constatat prin proces verbal perimarea executarii silite. Avand in vedere ca, pe parcursul ... (vezi toată discuția)
Poprire ContSters22096 ContSters22096 dupa disparitia executorilor bancari, banca nu a predat dosarului unui executor judecatoresc; cu toate acestea, poprirea infiintata de fostul executor bancar ... (vezi toată discuția)