Buna ziua.Am o nelamurire.Creditorul a deschis actiune de executare silita a unui imobil detinut cu debitorul.Debitorul a reusit sa il convina sa renunte la executare.Ambii s-au prezentat la executorul judecatoresc in urma cu aproximativ 9 luni pentru a renunta la executarea silita.In aceste 9 luni nu s-a mai intamplat nimic.In urma cu cateva zile executorul l-a contactat pe creditor pentru a plati cheltuielile de executare.Creditorul refuza sa plateasca iar executorul l-a amenintat cu scoaterea imobilului la licitatie.Debitorul a vorbit cu executorul pentru a plati el acele cheltuieli iar executorul i-a spus ca ar trebui sa plateasca cheltuielile de executare plus intreaga suma datorata creditorului deoarece,desi s-a prezentat impreuna cu creditorul pt a renunta le executare,ei nu au facut o intelegere scrisa intre ei.Debitorul incearca acum sa plateasca in cateva rate cheltuielile de executare.Ce se poate intampla dupa ce plateste creditorul aceste cheltuieli?Poate executorul sa mai scoata imobilul la licitatie,daca are intelegerea verbala in fata lui dintre cei doi?Ce altceva ar putea face debitorul?Multumesc
Conform Regulamentului de aplicare a Legii nr. 188/2000 privind executorii judecatoresti, art. 55 alin. 3: „La stabilirea onorariilor vor fi avute in vedere tarife care sa reflecte cheltuiala executorului judecatoresc, efortul intelectual, complexitatea si valoarea actului, precum si raspunderea executorului judecatoresc pentru actul indeplinit.” Tinand cont ca ceea ce s-a facut a constat doar in redactarea unei hartii, avati toate sansele sa castigati o eventuala contestatie la executare.
Curios. Am calculat care ar fi taxele daca s-ar fi parcurs toate formele de executare: poprire, mobiliara si imobiliara, iar suma rezultata ar fi de doar aproximativ 6.000 de lei. Interventia "organelor" este gratuita.
Ma bucur ca raspunsul privind modalitatea de stabilire a onorariului v-a fost de folos. Apropo, de curiozitate, in ce oras se procedează aşa?
Onorariu executor
Elena120
Buna seara !
As vrea sa va cer ajutorul in urmatoarea speta cu speranta ca ma puteti lamurii.
In speta, un debitor ii datoreaza unui creditor o creanta ... (vezi toată discuția)
Perimare
lucinda2010
Buna ziua. Executorul judecatoresc, la cererea creditorului, a constatat prin proces verbal perimarea executarii silite. Avand in vedere ca, pe parcursul ... (vezi toată discuția)
Poprire
ContSters22096
dupa disparitia executorilor bancari, banca nu a predat dosarului unui executor judecatoresc; cu toate acestea, poprirea infiintata de fostul executor bancar ... (vezi toată discuția)