avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie mascata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie mascata

As vrea sa fiu si eu lamurit intr-o chestiune.In scoala in care studiez s-a introdus o noua sanctiune,si anume la un anumit numar de absente nemotivate,elevul este obligat sa plateasca o anumita amenda.Problema este ca atunci cand elevul achita acea amenda,in actul respectiv,pe care elevul este pus sa il semneze ,este scris clar "Donatie"..(catre scoala respectiva),suma..x.Intrebarea mea ar fi daca asa ceva ar fi corect si legal ..?
Cel mai recent răspuns: Cindea Gabriel , Alte profesii 20:36, 12 Noiembrie 2009
O astfel de tranzactie poate fi valabila doar in cazul contractului de mecenat (sponsorizare) incheiat cu o societate comerciala. In afara acestei situatii donatia este valabila doar prin act autentic (notarial).
In cazul ONG-urilor (asociatiilor si fundatiilor cu scop nepatrimonial) este valabila donatia facuta de membrii fundatiei sau asociatiei. Cred ca asta este si situatia prezentata. Valabilitatea depinde de modul in care esti situat in relatia cu asociatia sau fundatia respectiva, adica daca esti membru sau aderent (aderi la asociatia sau fundatia respectiva). Si situatia asta mai poate fi detaliata.
In baza carui act sunteti obligat(??) sa platiti "amenda"? Unde este prevazuta aceasta sanctiune(act normativ)?
Poate fi vorba de un dar manual(varietate a donatiei), pentru care nu se cere forma autentica, insa nu vad cum scoala ar putea sa aplice o amenda unui elev pentru ca are absente.
Si va mai intreb ceva:
Ce se intampla daca nu platiti?

Buna ziua !
Vorbiti de scoala. As vrea sa stiu daca este vorba de elevi, ce varsta au ? Sunt , banuiesc, minori. In acest caz nu se poate vorbi de donatie legala.
ART. 806
Minorul mai mic de 16 ani nu poate dispune nici într-un fel.
Sesizati aceste aspecte MECI si Politiei.
Cu stima !
Problema este ca intr-o institutie de invatamant este interzisa o astfel de amenda..asa ca strategia lor este sa mascheze acea amenda intr-o donatie(lucru care banuiesc ca este ilegal)

Alte discuții în legătură

Obligati sa donam la scoala paralela2015 paralela2015 Buna ziua, Fiica mea este eleva intr-o scoala unde, in fiecare an scolar, suntem obligati sa donam 400 lei, daca avem un singur copil inscris in acea scoala ... (vezi toată discuția)
Regulament scolar ortanmariana ortanmariana Scaderea mediei la purtare a unui elev de liceu se poate ataca in instanta? Scoala este obligata sa justifice scaderea mediei la purtare atunci cand este ... (vezi toată discuția)
Probleme de liceu ii ! AurelianD AurelianD Intr-un liceu din judetul Ilfov elevii sunt obligati sa plateasca absentele nemotivate , altfel risca sa fie exmatriculati din cauza absentelor ! La achitarea ... (vezi toată discuția)