avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie mascata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie mascata

As vrea sa fiu si eu lamurit intr-o chestiune.In scoala in care studiez s-a introdus o noua sanctiune,si anume la un anumit numar de absente nemotivate,elevul este obligat sa plateasca o anumita amenda.Problema este ca atunci cand elevul achita acea amenda,in actul respectiv,pe care elevul este pus sa il semneze ,este scris clar "Donatie"..(catre scoala respectiva),suma..x.Intrebarea mea ar fi daca asa ceva ar fi corect si legal ..?
Cel mai recent răspuns: Cindea Gabriel , Alte profesii 20:36, 12 Noiembrie 2009
Si nici chiar parintilor nu ar putea fi aplicata o astfel de "sanctiune" fara un text legal. Sunt de acord ca este un abuz mai ales daca cei care platesc au sub 18 ani. Sesizati, asa cum a spus colega , Inspectoratul scolar.
Va multumesc pentru raspunsuri.Ramane de datoria autoritatilor sa ia masurile necesare.O seara buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligati sa donam la scoala paralela2015 paralela2015 Buna ziua, Fiica mea este eleva intr-o scoala unde, in fiecare an scolar, suntem obligati sa donam 400 lei, daca avem un singur copil inscris in acea scoala ... (vezi toată discuția)
Regulament scolar ortanmariana ortanmariana Scaderea mediei la purtare a unui elev de liceu se poate ataca in instanta? Scoala este obligata sa justifice scaderea mediei la purtare atunci cand este ... (vezi toată discuția)
Probleme de liceu ii ! AurelianD AurelianD Intr-un liceu din judetul Ilfov elevii sunt obligati sa plateasca absentele nemotivate , altfel risca sa fie exmatriculati din cauza absentelor ! La achitarea ... (vezi toată discuția)