avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Consilier local pot indeplini atributii de demnitate ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Consilier local pot indeplini atributii de demnitate publica daca posed o Decizie medicala?

Va rog un raspuns la urmatoarea speta:
In baza Ordinului Prefectului, Consiliul Local delega temporar prin HCL un consilier local pentru indeplinirea atributiilor viceprimarului.
In baza HCL se stabileste prin Dispozitie indemnizatia de viceprimar.
Ulterior se constată ca in decizia medicala a capacitatii de munca s-a incadrat in gradul de invaliditate 3 ca urmare a unui accident suferit (nu a fost un accident de munca).
Intrebarea este daca persoana respectiva poate sa indeplineasca atributii de demnitate publica si daca da, care va fi durata normala a timpului de lucru?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Aniia , utilizator 12:46, 14 Noiembrie 2018
Daca nu e inapt sau iresponsabil, poate lucra cat vrea sau cat poate.
Persoana are o decizie asupra capacitatii de munca prin care este incadrat in gradul 3 de invaliditate cu capacitate de munca pierduta cel putin jumatate. A fost ales consilier in urma alegerilor si prin Hotarare a fost delegat din randul consilierilor sa indeplineasca temporar atributiile de viceprimar. Masura luata de persoana in cauza a fost o cerere catre casa de pensii prin care a solicitat suspendarea temporara a drepturilor de pensie.
În situatia data, in cazul persoanelor alese este obligatorie medicina muncii si cum se sabileste indemnizatia de viceprimar, pentru o durată normala de 8 ore a timpului de lucru sau pentru o durata de 4 ore avand in vedere solicitarea de suspendare a drepturilor de pensie?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier local cu atributii de viceprimar gh3gh1 gh3gh1 pe perioada suspendarii unui primar, consilierul local care indeplineste temporar atributiile viceprimarului este asimilat cu o functie de demnitate publica si ... (vezi toată discuția)
Drept de munca in cazul pensionarii de invaliditate de gradul iii leus leus Poate o persoana care a fost declarata inapta in serviciul de politie si pensionata medical pe caz de boala gr 3(afectiuni neuro-psihice) sa fie angajata ... (vezi toată discuția)
Pensie medicala tomasso tomasso Beneficiaz de pensia medicala grad 3,art.114,alin.1 lit.f din legea 263/2010. Care sant conditiile de indeplinit cf.legislatiei pentru a fi angajat salariat si ... (vezi toată discuția)