avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Pot actiona in instanta ISC sau primaria locala pentru ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Pot actiona in instanta ISC sau primaria locala pentru o masura de sistare lucrari in imobil destinat locuinta?

Buna ziua, se da urmatoarea problema:
- am achizitionat un imobil dar cadastrul la momentul vanzarii/cumpararii nu era actualizat (adica fosta proprietara a modificat compartimentarea locuintei si nu a adus cadastrul la forma actuala) noi am cumparat si ne-am apucat de renovat.
-s-au facut lucrari de renovare( schimbat tevi de apa si incalzire, dat jos fainata, actualizat instalatia electrica).
- o vecina a facut sesizari catre primarie, ISC judetean.
-initial angajatii compartimetului cadastru/urbanism al primariei au venit la fata locului, fara sa faca un proces verbal de constatare au intrat abuziv in locuinta, au facut doar cateva fotografii dupa care au plecat.
- intre timp noi am ajuns cu lucrarile la stadiul de a pune accesoriile(adica de pus parchet, reinstalat calorifere+centrala, toaleta chiuveta si adusul mobilei)
- la distanta de cateva sapt un inspector al ISC din judet a venit in inspectie si fara documente sau alte lucruri, nea dat sistare de lucrari pana le demonstram ca nu am afectat structura de rezistenta , si binenteles intrarea in legalitat+ amenda ca nu am avut autoriztie de constructie.
- am cooptat un expert tehnic, acesta a facut o expertiza in care arata ca prin lucrarile facute in apartament nu am afectat nici o structura de rezistenta.
Intrebarea mea este daca as actiona in instanta primaria ca nu a facut proces verbal de constatare in momentul respectiv si nu au facut catre noi informatie cu privire la masurile ce trebuiesc facute in aceste situatii, si ISC ca au luat o decizie abuziva de sistare a lucrarilor fara documente a imobilului/blocului i cand noi eram la stadiu de aproape mutare, ca nu am putut beneficia de un bun dobandit , credeti ca am avea castig? Sau mai bine zis nu ar fi trebuit sa demonstreze el/ei ca am afectat structura de rezistenta??
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ioanaboboc , utilizator 08:22, 21 Noiembrie 2018
Daca va hotarati sa deschideti actiune in instanta ar fi bine sa recititi mai intai ce ati scris la prima si a 2-a liniuta din discutie. Nu ati respectat Legea nr. 50/ 1991 cu modificarile si completarile ulterioare, referitoare la realizarea ctii.-lor. (o gasiti pe internet).
Nu cred ca o instanta sa va dea castig de cauza.
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate expertul tehnic în construcții să saboteze clientul? AntiSecretare AntiSecretare Renovez un apartament si inainte de a turna sapa as dori sa cer parerea unui expert tehnic in constructii pentru a ma asigura ca este totul in regula privind ... (vezi toată discuția)
Demolare pereți exteriori bună ziua! locuiesc într-un bloc turn cu 9 etaje plus terasă. ... carmen.rugina carmen.rugina Bună ziua! Locuiesc într-un bloc turn cu 9 etaje plus terasă. Blocul are trei scări, iar din punct de vedere administrativ este împărțit în două ... (vezi toată discuția)
Decupare gol de usa in perete de rezistenta - bloc pe cadre de beton CristiACB CristiACB Buna ziua. Sunt presedintele de Asociatie al unui bloc cu 10 etaje. De curand la etajul 6 al blocului s-a mutat cineva care a dat jos de pe pereti tot ce a ... (vezi toată discuția)