avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am un băiat în clasa a IV-a care periodic (o dată ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am un băiat în clasa a IV-a care periodic (o dată pe săptămână cel puțin) ia bătaie de la un coleg. Nu am reușit să rezolv problema amiabil, vă rog să mă ajutați și să îmi spuneți ce pot face

Buna dimineata!! Am un băiat în clasa a 4a care periodic (o data pe saptamana cel putin) ,ia bătaie de la un coleg de clasa. Am incercat sa rezolv amiabil, cu părinții, nu se poate.. Susțin că toți ceilalți elevi sunt vinovati pentru ca il provoacă pe acel copil. Bate si împinge chiar si fetițele din clasa care sunt foarte cuminți și nu au tangente cu el..A lovit o chiar si pe învățătoare,i a dat cu piciorul in genunchi iar scuza tatălui a fost ca e o copilărie și se oferă dumnealui sa i faca masaj sa i treaca. Ieri iar a avut loc un incident, i am trimis mesaj prin care i am comunicat ce a făcut fiul lui, ca l a împins iar pe al meu si l a lovit si m.a amenințat că dacă ii mai trimit mesaje merge la poliție. Mesajele mele au fost întotdeauna respectuoase, ideea fiind sa ne unim si sa găsim o soluție sa nu se mai întâmple toate astea.. Nu mi convine sa imi vina băiatul săptămânal acasa bătut, cu pantalonii rupți si tot eu sa fiu nevoită să îmi cer scuze ca il anunt de cele întâmplate. Directoarea scolii, ne sugerează sa rezolvăm amiabil. Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti ce pot face? Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Va multumesc pentru sfaturi,dar sa mi mut eu copilul din clasa? Sau sa ne mutăm ceilalți 32 de părinți copiii din clasa? Chiar ieri tatăl lui a zis ca ar trebui să i multumesc pentru ca il călește pe fiul meu.. Nici gand de mutat, inca mai am speranta ca exista lege , si nu pumnul este cel care o face...
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamnă, la mine speranţa a murit demult. Vă rog citiţi cu atenţie cazul din Piteşti, de anul trecut şi finalitatea demersului. Există un Ordin al ministrului care obligă şcolile să integreze copiii cu nevoie de educaţie specială în clase cu copii normali, pentru evitarea discriminării. Încadrarea în grad de handicap se face doar la cererea părinţilor, ceea ce la dvs. nu e cazul, fiindcă părintele nu recunoaşte handicapul copilului.
Conform legii, aceşti copii ar trebui să fie asistaţi la ore de un profesor de sprijin sau un psiholog, ordinul ministrului prevede acest lucru, dar , totodată, nu sunt date posturi.Aşa că şcolile sunt forţate să-i accepte pe aceşti copii, cu riscul ca unul ca ăsta să conturbe restul de copii normali din clasă.
Legea nu vă ajută, copilul agresiv e minor, dacă faceţi plângere penală vor fi chemaţi părinţii, în cel mai bun caz, la declaraţii, peste 1-2 ani, veţi da şi dvs. declaraţii şi...atât.
Soluţiile sunt cele date de mine:mutaţi copilul, dar să vă asiguraţi că acolo unde îl mutaţi, nu există în clasă copil cu CES.(sunt copii cu CES cuminţi, care nu deranjează, dar învaţă mai greu, alţii au ADHD, nu se pot concentra) Acum, imediat, scrieţi plângerea aceea la direcţiunea şcolii, luaţi număr de înregistrare - poate-poate Consiliul profesoral îl va convinge pe tatăl copilului agresiv să-şi disciplineze copilul, dacă poate. Celor din direcţiune le e frică de controalele de la Inspectorat, aşa că vor lua măsuri de urgenţă. Nu mai purtaţi discuţii cu tatăl copilului agresiv.
Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2018
Martonze, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contactati neaparat invatatoarea...nu se poate ca un singur elev sa se poarte urat cu toti ceilalti elevi si aceasta sa nu aiba reactie. In plus, presupun ca ati ridicat aceasta problema si in sedintele cu parintii ? In alta ordine de idei, urmariti proiectele care se deruleaza inclusiv la nivelul claselor a IV a referitoare la medierea conflictelor intre elevi, proiecte care contribuie substantial la educatia si comportamentul copiilor nostri; intre ei, cu doamna invatatoare, cu parintii...
12 din 14 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti o atitudine de victima si transmiteti si copilului asta.Nu vreti sa actionati cum vi s-a recomandat dar va plingeti si va indignati fara efect si rezultat.Daca nu doriti sa mutati copilul atunci urmati procedura in scris cum vi s-a arat mai sus ca directoarea si consiliul profesoral sa ia masurile ce se impun pentru stapinirea copiluli recalcitrant.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Aș vrea să inițiez un memoriu împotriva unui elev cu grave probleme de comportament, dar nu știu de unde să încep. puteți să îmi dați o idee? popovicidaniela popovicidaniela Buna ziua. Am un copil in cls 5 si in clasa lor s-a transferat un baiat cu grave probleme emotionale, verbale si comportamentale. Este foarte agresiv cu copii ... (vezi toată discuția)
Bullying scolar salutare. am urmatoarea problemă, fiind cadru ... richard1977 richard1977 Bullying scolar Salutare. Am urmatoarea problemă, fiind cadru tehnic la o scoală tehnologică. Cunosc cazul unei eleve supusă bullyingului de un grup de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. baietelul meu are 11 ani, este in clasa a 5 a la scoala ... NeoG NeoG Buna ziua. Baietelul meu are 11 ani, este in clasa a 5 a la scoala 18 din Timisoara . Problema : 3 copii din clasa lui il terorizeaza constant si isi bat joc ... (vezi toată discuția)