flory_mr,
Art. 50 spune altceva. Spune ca atunci cand Asociatia are vointa sa faca ceva anume trebuie luata o hotarare in Adunarea generala (Art.50 lit.a ) sau fara A.G. prin declaratia fiecarui proprietar, scrisa si semnata (Art.50 lit.b).
Adica, nu mai convocam A.G. dar scriem si semnam fiecare proprietar cate o declaratie cu acordul sau dezacordul nostru.
Eu asa vad lucrurile.
nu ar trebui ca Instanțele să anuleze retroactiv toate actele semnate de aceștia, deoarece au încălcat, fără dubii, mai ales art. 7 și art. 9 din Legea nr. 230/2007?
„
INVOCAȚI ACEST ARTICOL DIN NOUL COD CIVIL, PENTRU DIZOLVAREA UNEI ASOCIAȚII DE PROPRIETARI GEN A.P.71 DIN BRĂILA (cu 458 de proprietari ce locuiesc în 9 blocuri și 28 de scări, situate pe 6 străzi diferite):
Art. 245. Dizolvarea persoanelor juridice de drept privat. Persoanele juridice de drept privat se dizolvă: b) dacă scopul nu mai poate fi îndeplinit; c) dacă scopul pe care îl urmăresc sau mijloacele întrebuințate pentru realizarea acestuia au devenit contrare legii sau ordinii publice, ori dacă ele urmăresc un alt scop decât cel declarat; e) prin orice alt mod prevăzut de lege, actul de constituire sau Statut.
În momentul în care proprietarul unei locuințe a pierdut într-un fel sau altul proprietatea, noul proprietar avea obligația sa se prezinte la asociație sa aducă o copie după actul de proprietate și dacă dorea putea sa se înscrie ca membru al asociației, ori acest lucru nu s-a întâmplat de cele mai multe ori din diferite motive - cel mai des întâlnit era neștiința cetățeanului, ignoranta - chit ca noi aveam grija sa-l informam. Cine este vinovat ?
Citește și interpretează cu atenție ce ai citat mai sus - art. 72, mai ales punctele 7, 8 și 9. Eu tocmai am scris aceste lucruri în postarea mea anterioara, asa ca nu-mi mai atrage mie atenția despre lucruri deja știute !
(7) Înscrierea ulterioară în Asociație a proprietarilor care nu au fost prezenți la adunarea proprietarilor în vederea constituirii Asociației de Proprietari sau care au dobândit calitatea de proprietari ulterior adunării de constituire, după caz, se face la cererea scrisă a acestora, prin semnarea unui act adițional la Acordul de Asociere. Prin grija președintelui Asociației de Proprietari, actele adiționale se atașează dosarului de înființare a Asociației, se păstrează la sediul Asociației și se prezintă compartimentelor de specialitate din cadrul Primăriei, la solicitarea acestora.
(8) Acordul de Asociere și Statutul Asociației de Proprietari, actualizate, se depun de către președintele Asociației de Proprietari, ori de câte ori sunt modificări, la Judecătoria în a cărei rază teritorială se află Condominiul.
(9) Odată cu pierderea calității de proprietar în Condominiu ÎNCETEAZĂ STATUTUL DE MEMBRU al respectivei Asociații de Proprietari.
Conducerile Asociațiilor de Proprietari din România vor fi obligate, conform art. 50 din Legea nr. 196/2018, să dovedească faptul că există Acordul de Voință al TUTUROR proprietarilor, înscris în Acordul de Asociere, mai ales prin prezentarea declarațiilor scrise și semnate de către TOȚI proprietarii Asociației respective (pot fi și acte adiționale la Acordul de Asociere inițiat la înființarea Asociației respective).
Sunt curios cum se va aplica acest articol 50 la Asociația de Proprietari nr.71 din Brăila, știind că în cadrul acesteia sunt 458 de proprietari (teoretici, deoarece ei n-au mai fost verificați la Oficiul de Cadastru din 1997, de la înființarea A.P.71), care locuiesc în imobile alcătuite din 9 blocuri și 28 de scări, acestea fiind situate pe 5-6 străzi diferite, la mare distanță unele de altele:
Legea nr. 196/2018 - Art. 50. Acordul de Voință al Asociației de Proprietari se realizează:
a) în Adunarea Generală a Asociației de Proprietari;
b) în baza declarațiilor scrise și semnate ale FIECĂRUI proprietar.
~ final discuție ~