avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală Abrevieri
Discuție deschisă în Cultură generală

Abrevieri

Buna seara!Nu stiu ce inseamna abrevierea "HR" Este o profesie noua despre care eu n-am auzit!Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 17:38, 6 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
human resources- resurse umane-
[ link extern ]
[ link extern ] /
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 3 Decembrie 2018
gi-jane2, moderator
Va multumesc.
In principiu human resource - tradus in romana se ocupa sa iti faca angajari si sa iti intrebe angajati de ce pleaca si sa ii ti pe angajati mai mult in firma ta.
poate te ajuta si asta [ link extern ]
Gresiti stimate @cristodulo

HR este o abreviere privitoare la serviciile interne de resurse umane ale intreprinderilor, care da nastere la derivatele HRD/HRM/HRDM pt director/manager.
Ceea ce descrieti dvs este "an outsourcing of human resourcing" abreviere OHR sau in Ro o externalizare a resurselor umane.!!!
Ce vreti, asta este indigestia culturala a popoarelor, avem impresia ca stim dar nu avem structura intelectuala necesara pt a verifica veridicitatea impresiilor noastre.

Mai jos, traducerea (sarac interpretata de catre mine) al unui tongue twister al limbii engleze britanice:
Cel care nu stie si nu stie ca nu stie este redus, ferestete de el,
Cel care nu stie si stie ca nu stie este sarac, ajuta-l;
Cel care stie si nu stie ca stie este adormit, trezeste-l;
Cel care stie si stie ca stie este inteligent, urmeaza-l.

Citez numai una din "minunile" link-ului publicat:
"In prima luna de munca cineva iti organizeaza niste traininguri in care esti invatat sa lucrezi cu sistemele pe care le vei folosi, in care vei fi pregatit practic sa-ti asumi rolul pentru care ai fost angajat. Ei bine, asta se numeste training."
Cred ca stimabilul si regretatul I.L. Caragiale, in fata unor asemenea debilitati, ar scrie cel putin 3 scrisori pierdute.
Ieri era la moda "sarmalitionul", azi este la moda sarmalitioning-ul (forma in ing a aceluias brav, vechi sarmalition), maine in mod cert vom sarmalitionheit (derivat neaos roman al lui dummheit in foaie de vita sau de varza).
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2019
Demos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate munci avand facultatea de drept? Iulian81 Iulian81 Am terminat Facultatea de Drept si un Master tot in domeniul acesta si ma intreb ce se poate face dupa aceasta? In afara de a da examenul la barou si INM, ... (vezi toată discuția)
Subiecte examen limba italianã cppc solomon_bc solomon_bc Buna sera, as dori sa dau examenul de traducator autorizat-lb.italiana si caut cu disperare pe net orice legat de acest subiect...modele de subiecte ,etc ... (vezi toată discuția)
Ion luca caragiale - viata si opera trope_doi trope_doi Ion Luca Caragiale (n. 30 ianuarie 1852, Haimanale, jud Prahova, azi I. L.Caragiale, jud Dambovita, d. 9 iunie 1912, Berlin) A fost dramaturg, nuvelist, ... (vezi toată discuția)