avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... După divorț, am rămas împreună de dragul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

După divorț, am rămas împreună de dragul copilului și am construit o casă pe care am amenajat-o din banii mei. Fostul soț a trecut-o pe numele lui, cum o pot trece doar pe numele meu?

Buna seara!Problema mea este urmatoarea:Eu sunt divortata din 2012 dar dupa divort am ramas impreuna pentru copil,mai mult am construit o casa impreuna care am amenajat-o eu,din banii mei munciti in strainatate dar fostul meu sot a trecut toata casa pe numele lui si eu doresc acum sa o trec pe numele meu!Mentionez ca el are doi copii dintr-o casatoarie anterioara iar noi doi avem un baiat!In cazul in care el moare primul,eu nu doresc sa dau parte copiilor sai,el a lasat fostei sotii un apartament complect mobilat si utilat pt copii sai,eu vreau ca intr-o zi sa ma trezesc in strada deorece nu sunt si eu trecuta pe casa ca proprietar!Va rog sa imi spuneti ce pot face in aceasta situatie?Si in momentul de fata eu lucrez afara de 7 ani!Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: andrey_f_c , utilizator 15:21, 10 Decembrie 2018
Este proprietatea lui in cte dar toate bunurile din casa sunt alle mele,cu acte doveditoare,facturi,chitante etc...Atunci ramane s fac o cauza in tribunal pentru partaj,se vinde casa si se imparte totul la doi,adica eu si el,si cred ca copii nu au dreptul la suma din vanzarea casei...sau da?Va multumesc!

gi-jane2 a scris:

Inteleg ce doriti dvs, dar e f important ce doreste el, fostul sot, pt ca din pacate, din acte, rezulta ca e bunul LUI.

Partaj înseamnă existenta unei stări de indiviziune. Adică sunt 2, 3 sau mai multi coproprietari pe imobil, calitate pe care dvs nu o aveti.
In cel mai bun caz aveti un drept de creanta. In baza facturilor și a altor înscrisuri doveditoare va puteti recupera cheltuielile.
Nu îl poate nimeni obliga sa vândă.
Copiii au drept la moștenire, la decesul lui.
Nici chiar un tribunal?Eu sunt trecuta in CF,am domiciliu stabil acolo si nu cred ca un tribunal,cu toate hartiile,facturi,chitante doveditoare ca am si eu parte la aceea casa,nu il poate obliga sa o vand si sa imi dea partea care mi se cuvine!Dar eu incerc sa merg pe o cale pacifica,adica sa nu ajungem in tribunal dar la un notar,chiar si un testament prin care sa specifice ca dupa moartea unuia dintre noi,totul ramine celuilalt fara ca testamentul sa fie atacat in instanta de copii...Pot face asta?Bineinteles dac el este de acord...Multumesc!

raluk0207 a scris:

Nu îl poate nimeni obliga sa vândă.
Copiii au drept la moștenire, la decesul lui.

Nimeni nu poate fi obligat să vândă. Nici la Haga.
Va puteti recupera cheltuielile și atât.
Orice fel de act se poate face , dar numai dacă vrea el.

Alte discuții în legătură

Actiune in pretentii concubinaj ContSters291337 ContSters291337 Buna ziua! va rog daca se poate niste raspunsuri pt care multumesc anticipat: Am fost in concubinaj cu actualul sot timp de14 luni.Dupa 6 luni de concubinaj am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.! suntem 4 mostenitori. bunurile sunt ale soțului ... Claudia Ioana Claudia Ioana Bună ziua.! Suntem 4 mostenitori. Bunurile sunt ale soțului primite moștenire de la părinții lui. Noi (eu, soțul și copilul nostru minor în prezent) am ... (vezi toată discuția)
Lmpartire teren intre soti iliescuelena iliescuelena Buna ziua, in mare : doi soti avand doi copii se despart , legal cu divort, dupa 10 ani de convietuire separata ; partajul copiilor s-a facut , dar partajul ... (vezi toată discuția)