avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nu toți proprietarii sunt de acord cu montarea de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nu toți proprietarii sunt de acord cu montarea de apometre cu citire la distanță. Cum se rezolvă această situație în mod legal?

Daca intr-un bloc sunt proprietari nu sunt de acord cu montarea apometrelor cu citire la distanta, fata de majoritatea celorlalti, cum se rezolva aceasta situatie in mod legal ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 19:25, 13 Decembrie 2018
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce ar vrea cineva sa puna alt fel de apometru decat restul blocului?Ca sa poata insela mai usor? Daca nu,atunci???Ideea este ca ,daca se umbla la aceste apometre,se cunoaste imediat.La pret sunt aproape la fel.
4 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oamenii care se opun au deja apometre, eu asta am inteles. De aceea nu vor sa mai cheltuie alti bani. Unii le-or fi schimbat de curind (un an, doi). Ce conteaza motivul, cind e pe banii tai ? Ideea e ca se cunoaste la orice apometru daca se umbla, din moment ce este sigilat. Cei care au apometrele in regula, dar fara transmisie radio, vor citi si declara indecsii la fel ca inainte.

Parca vorbeati anterior de obligativitate ? Acum nu mai sunteti asa convins.
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din ce spune userul nu reiese ca unii au deja apometre.Asa ca,daca s-a hotarat in Adunare,este obligatoriu.Minoritatea se supune.
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din ce spune userul reiese doar ca se opun unii la montarea apometrelor cu citire radio, atit. Iar AG nu poate hotari treaba asta, nu ati citit ce spune legea ? Obligativitatea de a avea apometre individuale, pe locuinta, nu reiese din ce spune AG, ci din art. 32 alin 1 din lege:
(1) Proprietarii sunt obligați să ia măsuri pentru[...] montarea contoarelor pentru individualizarea consumurilor la nivel de proprietate individuală,[...].

Nu esti obligat sa ai cu transmisie radio.

Singurul avantaj pentru transmisia radio este ca se poate incheia contract individual cu furnizorul de apa, daca toti proprietarii de pe un bransament fac acest lucru. Asta daca aparatele sunt agreate de acel furnizor.

Daca se va plati tot ca inainte, nu merita. Si eu as face exact la fel ca acei proprietari.
Ultima modificare: Vineri, 7 Decembrie 2018
latka, moderator
Eu am asemenea contoare,iar la vremea respectivă firma care se ocupa cu montarea a acceptat dacă pe o singura scară sunt cel puțin un anumit număr acceptat de ei.Nu a trebuit să anunț administrația sau ceilalți vecini.S a întrunit condiția numărului minim de apartamente,cinci,și s a rezolvat.Contactati firma respectivă și vă lămurește.

ivanvintilica a scris:

Daca intr-un bloc sunt proprietari nu sunt de acord cu montarea apometrelor cu citire la distanta, fata de majoritatea celorlalti, cum se rezolva aceasta situatie in mod legal ?

Alte discuții în legătură

Administrator cu practici abuzive sevastia sevastia În urma refuzului de a-mi introduce-n apartament surse suplimentare de radiaţii electromagnetice, prin apometrele cu unde radio impuse de asociaţie fără a ... (vezi toată discuția)
Cerere explicare sume la intretinere caz concret: - au fost schimbate ... us3r us3r Cerere explicare sume la intretinere Caz concret: - au fost schimbate apometrele in aproape tot blocul, trecandu-se la apometre radio - eu si cativa ... (vezi toată discuția)
Se dorește scoaterea apometrelor pe casa scării, însă acest lucru presupune lucrări deranjante și inestetice în apartamente. conform cărei legi suntem obligați să acceptăm acest lucru? MirceaGB MirceaGB Se dorește scoaterea apometrelor din apartamente pe casa scării(foarte bine) probleme apare la execuție, am fost informați că țevile de apă pentru baie ... (vezi toată discuția)