avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nu toți proprietarii sunt de acord cu montarea de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nu toți proprietarii sunt de acord cu montarea de apometre cu citire la distanță. Cum se rezolvă această situație în mod legal?

Daca intr-un bloc sunt proprietari nu sunt de acord cu montarea apometrelor cu citire la distanta, fata de majoritatea celorlalti, cum se rezolva aceasta situatie in mod legal ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 19:25, 13 Decembrie 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ma bucur că-mi dați dreptate. Deci nu e vreo obligație și totul se face cu acordul scris al tuturor, asa cum spune și legea. Deci AG cu doua treimi nu e valabila. Mai ales ca ati arătat ca apometrele nu sunt proprietate comuna, ci numai coloanele de alimentare pe verticala.

In ceea ce privește branșamente individuale, cred ca nu știți despre ce e vorba. Condominiile vechi care au coloane verticale, sunt greu de adus și au costuri enorme pentru a fi branșate individual. Nu dați sfaturi fără sa cunoașteți situația. Nu se compara cu soluția apometrelor cu transmisie radio, e muuult mai scump.
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2018
latka, moderator


latka a scris:

In ceea ce privește branșamente individuale, cred ca nu știți despre ce e vorba. Condominiile vechi care au coloane verticale, sunt greu de adus și au costuri enorme pentru a fi branșate individual. Nu dați sfaturi fără sa cunoașteți situația. Nu se compara cu soluția apometrelor cu transmisie radio, e muuult mai scump.


ba se poate cu fonduri EU cum au inceput pe la timisoara. da' se opun sinecuristii din comitet ca le sapa 1/2 din feuda. mai devreme sau mai tarziu tot acolo se va ajunge
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e simplu deloc, pentru ca cineva trebuie sa faca in detaliu caietele de sarcini si toata documentatia pentru proiectele pe fonduri europene. Iar instalatiile in sine nu sunt chiar simple, nisele proiectate pentru o singura coloana vor trebui sa suporte toate coloanele individuale,iar aceste coloane individuale vor trebui unite undeva (subsol),pe orizontala si problemele se complica. Nu seamana un boc de locuinte cu celalalt.

Legea mai spune si ca trebuie sa agreeze furnizorul solutia tehnica si echipamentele, care se cam bate cap in cap cu cerintele unei licitatii.

Furnizorul nu va fi incintat ca in loc de un contror / doi contori de bransament sa aiba dupa aia in intretinere si verificare metrologica zeci de apometre (la un bransament individual sarcina de a intretine si verifica e legal a furnizorului).

Oricum,topicul de aici se refera doar la contorizare cu apometre radio, solutie ce cade in sarcina proprietarilor si nu intotdeauna este agreata de furnizor pentru contorizare individuala,aidoma unui bransament.

Pentru BUCURESTI:
[ link extern ] /

Se poate da curs solicitării de încheiere contracte pentru unităţi imobiliare (apartamente) prin parcurgerea etapelor:

Debitele pentru serviciile furnizate de Apa Nova Bucureşti la condominiul din care face parte unitatea imobiliară să fie achitate la zi [conform art. 31 alin. (11) din Legea nr. 241/2006, republicată];
Prezentarea acordului tuturor proprietarilor în legătură cu încheierea contractelor individuale pe fiecare unitate imobiliară, exprimat prin Hotărârea Adunării Generale a Asociaţiei de proprietari luată cu unanimitate de voturi [conform art. 31 alin. (11) din Legea nr. 241/2006, republicată];
Prezentarea planului actualizat al instalaţiei interioare de alimentare cu apă (schema coloanelor şi planurile pe etaje) realizat de un proiectant autorizat, în vederea stabilirii de către Operator a locului de amplasare a contoarelor de apă rece şi eventual de apă rece pentru apă caldă;
Prezentarea acordului tuturor proprietarilor cu privire la împărţirea consumurilor de apă pentru paţiile comune precum şi a pierderilor pe instalaţiile interioare de apă (diferenţele între consumurile înregistrate de branşamentul condominiului şi suma contoarelor individuale), repartiţie egală pe unitate imobiliară [conform art. 31 alin. (16) lit. b) din Legea nr. 241/2006, republicată];
Declaraţia proprietarilor prin care îşi asumă obligaţia de întreţinere a instalaţiei interioare de alimentare cu apă de la contorul montat pe branşamentul condominiului până la contoarele individuale [conform art. 31 alin. (14) din Legea nr. 241/2006, republicată];
Prezentarea acordului tuturor proprietarilor pentru folosinţa comună a instalaţiei interioare de canalizare şi a racordului de canalizare [conform art. 28 alin. (5) din Legea nr. 241/2006, republicată];
Obligaţia de a monta contoare cu citire la distanţă indicate de Operator, în locurile de amplasare stabilite de Operator (vezi pct. 3). Aprobările de model sau Declaraţiile de conformitate pentru contoarele individuale se vor preda Operatorului [conform art. 31 alin. (12) din Legea nr. 241/2006, republicată], pentru apă rece şi pentru apă caldă.
Prezentarea copiei actului de proprietate, a copiei de CI/BI, pentru persoanele fizice, sau a copiei Certificatului Unic de Înregistrare la Registrul Comerţului şi/ sau a Certificatului de Înregistrare Fiscală, pentru persoanele juridice;

IMPORTANT!

Apa Nova Bucureşti poate monta la cerere şi contra cost contoare individuale pentru contractarea în condominii.
În situaţia în care decideţi să instalaţi contoare individuale cu o altă firmă decât Apa Nova Bucureşti este necesar să respectaţi prevederile Legii 241/2006, actualizată, de a monta contoare cu transmisie la distanţă recomandate de Operator, care să fie compatibile cu sistemele de citire la distanţă utilizate de acesta.
"Pentru o analiză personalizată a solicitării dvs, vă rugăm să depuneţi integral documentele precizate în acest pliant."- Apa Nova Bucuresti
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2018
-ELLA-, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator cu practici abuzive sevastia sevastia În urma refuzului de a-mi introduce-n apartament surse suplimentare de radiaţii electromagnetice, prin apometrele cu unde radio impuse de asociaţie fără a ... (vezi toată discuția)
Cerere explicare sume la intretinere caz concret: - au fost schimbate ... us3r us3r Cerere explicare sume la intretinere Caz concret: - au fost schimbate apometrele in aproape tot blocul, trecandu-se la apometre radio - eu si cativa ... (vezi toată discuția)
Se dorește scoaterea apometrelor pe casa scării, însă acest lucru presupune lucrări deranjante și inestetice în apartamente. conform cărei legi suntem obligați să acceptăm acest lucru? MirceaGB MirceaGB Se dorește scoaterea apometrelor din apartamente pe casa scării(foarte bine) probleme apare la execuție, am fost informați că țevile de apă pentru baie ... (vezi toată discuția)