Corina Grigorescu a scris:
Multumesc dle. Ioan Ciobanu. Nu exista PV de contraventie. Au trecut deja 3 luni de la data la care mi-au aplicat sanctiunea. Am facut atunci contestatie la judecatorie si cand am primit intampinarea depusa de ei, pe 19.11.2018, am vazut ca nu exista PV de constatare a contraventiei. Exista doar o dispozitie a sefului serv. rutier prin care mi se suspenda permisul 90 de zile, pe baza art. 103, lit c.
Buna,
In cazul unui accident de circulatie din care rezulta decesul sau vatamarea corporala a unei victime nu se intocmeste PV de contraventie fiindca se incadreaza la infractiune iar vina o constata o instanta de judecata daca procurorul de caz spre care a fost declinat cazul hotareste sau nu sa va trimita in judecta. Daca se claseaza cazul atunci se aplica sanctiunea prevazuta in lege, respectiv 90 zile de suspendare a dreptului de a conduce. Daca nu se claseaza cazul atunci se trimite in instanta si aceasta hotareste pedeaspsa care poate fi cu privare de libertate si chiar anularea permisului de conducere, depinde de speta si circumstante!!!! Dvs. mai aveati posibilitatea sa solicitati prelungirea dovezii de circulatie cu cate 30 zile pana la solutionarea dosarului, iar dupa clasare sa ispasiti cele 90 zile de suspendare!!