avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Camere video în lift și stocare imagini în ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Camere video în lift și stocare imagini în telefonul administratorului: cât de legale sunt aceste acțiuni?

Buna ziua
În blocul logodnica mare sunt instalate camere video la intrări si in lift
Cand am fost sa plătesc întreținerea administratorul mi a atras atenția că aș fi scuipat in casa liftului
Cand i am spus ca se înșeală acesta a zis ca imi arata filmarea, l am rugat sa o faca si a scos telefonul personal unde avea stocate peste 100 d3 clipuri din lift printre care cel puțin 20 cu mine sau logodnica mea
In filmare se vedea ca m am uitat in jos iar el a presupus că aș fi scuipat
Parerile find împărțite pe forum intrebarea mea este ,camera din lift este legală?
Mentionez ca logodnica mea fiind proprietara nu si a dat niciodata acordul pt aceste camere! Este nevoie de acordul fiecărui proprietar sau contează majoritatea? Aici parerile am vazut ca sunt împărțite...
De asemenea este legal ca acesta să copieze si sa stocheze imaginile/clipurile pe telefonul personal?
Ce ar trebui sa fac? Multumesc
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:26, 23 Ianuarie 2019
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnul meu nu numai politia are dreptul, ba mai mult, alte regulamente de la (Comunitatea Europeana aliniate la GDPR politia nu oricum). In rest ai dreptate. Mai e un aspect camerele nu se vor monta oriunde, inafara zonelor principale doar cu explicatii intemeiate si acordul Tuturor propietarilor.
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2018
Ela-, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ela-,
Dumneata doamna-domnisoara nu ai patit ce multe doamne-domnisoare au patit si chiar in lift sau langa lift, ca altfel discutam in alti termeni.
Daca doriti va pot "trimite" la un linc care arata ce a patit o doamna. Discutia s-a purtat chiar aici pe forum.
Chiar zilele trecute a mai fost relatat un caz pe un post de TV si in cel mai scurt timp oamenii legii au depistat si inchis faptasul.
Noi ne luam dupa toti cei carora li se pare ca daca ma uit la nevasta lui - gata , i-am si prelucrat datele personale. Pe langa toate aceste, noi romanii trebuie sa intelegem ca cei de la care invatam si care ne impun o asemenea conduita, au trecut deja prin toate astea cu 50-100 de ani inaintea noastra. Noi vrem-nu vrem, trebuie sa sarim peste toate astea (stiti sintagam cazutului din copac, direct in mercedes, da?), ori chiar nu se poate...
Bine spunea mai sus @dogele...cu gdpr sau fara, este obligatoriu sa fii avertizat/informat ca blocul/liftul/perimetrul este monitorizat/supravegheat cu camere video! - DA?
Daca faci ceva, nu conteaza ce, esti avertizat, da? Iata exemplul nostru: la un moment dat cineva isi facea nevoile fiziologice in lift. Era din bloc de la noi, dar o facea de-al dracu' ce era, ca pana acasa mai dura 2-3 minute si nu puteam sa-l depistam.
Am montat o camera doar pentru al depista pe nemernic! Cu toate ca era avertizat, probabil ca nu a crezut,probabil si-a zis ca este o camera falsa... Ghinionul sau. I s-a servit o lectie pe care nu o va uita toata viata - pe bune, cred ca intra cu teama si la el in buda, se uita stanga-dreapta,sa fie vreo camera pe-acolo... Un altul o facea pe casa scarii. Mai vreti exemple? Probabil ca nu. Din acest motiv v-am scris, sa intelegeti dvs. si unii frustrati ca nu am fi vrut noi camere de supravegere - ca astea ne mai lipseau.
Pe noi nu ne intereseaza cine cu cine intra in bloc, in lift, pe usa de la intrare - mai ales ca accesul la DVR este extrem de limitat si se "umbla" la acesta doar in cazuri speciale.
Va doresc multa sanatate!
Adam Grecu, utilizator
Exact domnul Adam, la dvr.ul dvs., asociatiei, nu are accesul oricine si oricand, pe cand in cazul de fata cineva, poate mai multi, umbla cu inregistrarile in buzunar...
Nu sunt contra acestor camere, sunt chiar foarte bune. Dar sa se respecte legislatia...
cred ca nu a-ti citit complet, eu nu am spus ca nu e necesar nu am spus ca nu ne scapa de specimentele de oameni care nu au nici cele mai mici notiuni elementare de comportament ce numim din totdeauna civilizat. Am spus ca aceste camere se instaleaza in baza unui temei legal, si se folosesc dupa niste proceduri, Cazul mentionat de dv. este acoperit legal doar daca s-au respectat niste proceduri, altfel , acel speciment de om putea sa castige de 10 ori poate de 100 de ori mai mult decat ar fi platit daca se facea o evaluare materiala a faptei sale.
Va rog sa ma intelegeti eu personal sant de partea dv, a utilizatorilor de camere pentru ca si eu sant montator, dar cand ne intalnim cu situatii de genul pe care l-ati mentionat sau mai rau cu distrugeri importante si cu urmari neplacute asupra multor oameni, ceea ce primeza este respectarea unor proceduri legale, altfel rezultatul, care de obicei se masoara in valoare materiala, spre parerea de rau va fi diminuata semnificativ, daca nu chiar cu MINUS.
Sant cazuri in Romania lui 2018 cand hotul unei sticle de bauturi de 90-100 ron, dupa proces pleaca acasa cu 18000 Euro, "" gratie GDPR", ( nu am gresit 18000 Euro --9000 Propietarul DVR-ului si 9000 operatorul TVI)
Ela-, utilizator
Va multumesc tuturor pentru răspunsuri!
Astăzi am intampinat o nouă problemă cu administratorul pe care o voi descrie pe scurt aici pt a nu deschide o nouă discutie
Luna asta la întreținere au apărut 6.8 metri cubi apa cald cu val in jur de 67 de lei cu aproximație!(pe langa suma aceea ca circula apa calda in tevi)In conditiile in care logodnica are centrala de la mutarea in apartament!
Am ridicat problema la administratie si au spus ca e o eroare inexplicabilă,au zis ca programul nu permite modificarea avizierului dar ca plătim cu - 67 lei suma totală,dar ca suntem obligați să aducem lunar index pt apa caldă (desi lunar este zero) .. i am cerut sa puna o semnătură si o ștampilă pe chitanța unde sa fie menționat că a fost o eroare de calcul, a refuzat zicând că legea nu il obliga si a inceput sa tipe ca conf legii... el nu tre sa puna nimic
Ca conf legii trebuie data apa calda chiar daca avem centrală..
As dori sa imi spuneti si mie "conf legii" ce lege articol îi permite logodnicii mele sa ceara actele avizele pt instalarea camerelor,a zis ca nu este obligat asa ca tre sa i mentionez exact articolul si legea...Am inteles bine? 196/2018
s dori daca stiti sa imi spuneti si daca trebuie predată apa calda(index)lunar daca acesta nu se schimba având centrala
Cand s a mutat logodnica a zis ca vine sa puna un sigiliu la apa calda si nu a venit
I am spus acest lucru si a spus ca sigiliu ala oricum il scoatem daca vrem..practic ne a acuzat de furt in conditiile in care el ne taxa 67 de lei in plus daca nu observam..
De asemena poate imi spuneti care este exact legea sau unde pot citi obligatiunile administratorului cat si a locatarului?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2019
Lucian66677, utilizator

Alte discuții în legătură

Montaj camere de supraveghere la bloc. MihaiGherasim MihaiGherasim Buna ziua. Am nevoie de un sfat. Locuiesc intr-un bloc cu 4 scari, 10 apartamente pe scara, in ultima scara a blocului (forma de L). Nu avem asociatie de ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere lavinia_stoica lavinia_stoica Buna ziua! De circa 10 zile au fost montate la intrarea in scara blocului (in exterior), la parter si la fiecare etaj ( linga usile lifturilor) camere de luat ... (vezi toată discuția)
Sistem supraveghere video la bloc Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu Daca adunarea generala a asociatiei hotaraste co o majoritate de 75% montarea unui sistem de supraveghere si inregistrare video in lift , la intrare si la ... (vezi toată discuția)