avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am girat un credit iar acum banca imi cere executarea, ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am girat un credit iar acum banca imi cere executarea, ce pot face?

La inceputul anului 2009 am girat o colega ptr contractarea unui credit la banca "Bancpost".In data de 11.11.2009 am primit prin posta o somatie de executare silita din partea "Directiei urmarire credite bancpost" prin care mi se solicita sa platesc in termen de 48 ore restantele+penalitatile aferente,intrucat beneficiarul creditului nu le-a achitat la timp. Mentionez ca prin aceasta somatie de executare silita am luat pentru prima data la cunostiinta despre faptul ca ,colega respectiva nu a mai platit ratele,anterior acestei somatii neexistand nici o instiintare din partea bancii despre situatia existenta,mai mult decat atat in aceasta somatie de executare ,Bancpost in mod neadevarat specifica faptul ca as fi fost atentionat prin "notificari,mesaje sau apeluri telefonice"ca nu mi-am achitat debitul. Mentionez ca mai exista un girant,iar acela nu a primit nimic pana in prezent.
-Este corecta procedura bancii in astfel de situatii,sa treaca direct la executare silita fara instiintari prealabile?
-Daca nu,ce se poate face?
-De ce nu a fost instiintat si celalat girant,sumele neachitate nu trebuie sa se imparta la ambii giranti?
Cel mai recent răspuns: daewoo , utilizator 09:41, 18 Noiembrie 2009
Strati va indruma bine , dupa parerea mea.Dv. ati primit doar o somatie de la banca, prin care va cere sa achitati ratele restante. Trebuie sa mergeti la banca si sa discutati cu ei . Oricum nu aveti cum sa scapati de datorie ,dar daca mergeti la banca o sa scapati de unele cheltuieli in plus, cum ar fi comisionul de executare si cheltuielile de urmarire si executare.Deocamdata achitati sumele restante si pana la urmatoarea scadenta poate determinati debitorul sa va restituie banii si sa achite ratele in continuare. Cu siguranta aceasta este cea mai buna solutie si trebuie sa va grabiti, cu cat achitati mai tarziu cu atat sumele sunt mai mari.succes!!
Pot sa va dau sfaturi cu placere in continuare.
Va multumesc ptr sfaturi..Eu nu voiam neaparat sa scap de achitarea ratelor ci doar de penalitati,ptr ca nu mi se parea corect sa platesc penalitati din moment ce eu nu am stiut ca exista restante.Oricum mi se pare o nesimtire crasa din partea bancpost sa -trimita acea somatie in care sa minta si sa-mi comunice faptul ca "in ciuda numeroaselor notificari ,mesaje si apeluri telefonice" ma ameninta cu executarea silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanare poprire calytul calytul Pot face o adresa la exectorul bancar prin care sa demonstrezez ca eu ca si girant am rate mai mari decat salariul, si sa nu-mi puna poprire pe salar.? Conform? (vezi toată discuția)
Obligatiile girantului in cazul in care titularul creditului nu mai achita ratele danielu_vd danielu_vd In anul 2005 am girat un prieten care a imprumutat 11.800 lei de la o institutie bancara. La inceput si-a achitat ratele, dar dupa un timp am inceput sa ... (vezi toată discuția)
Executare silita garant ipotecar stoicamir stoicamir Buna ziua, As avea nevoie de un raspuns pentru urmatoarea situatie: Acum 5 ani, mama mea a eliberat o procura unei persoane pentru a pune ipoteca pe un teren, ... (vezi toată discuția)