avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificare cota parte indiviza, pentru reducerea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificare cota parte indiviza, pentru reducerea caldurii

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei situatii
Comitetul Executiv decide intr-o sedinta de comitet, citez
"cota parte indiviza pe baza careia se repartizeaza cheltuielile cu incalzirea apartamentului x, va fi redusa de la 1,19 la 0.6 (se considera ca 1/2 din suprafata apartamentului este neincalzita) "
Mentionez ca in apartamentul respectiv caloriferele nu se incalzesc, chiar daca au fost recent inlocuite coloanele de caldura, temperatura si presiunea agentului termic furnizat de Radet nu ajunge la ultimul etaj al blocului la parametrii corespunzatori.
Acum de sarbatori nu se poate programa o verificare mai amanuntita a acestei situatii din diferite motive: proprietari plecati, instalatori in concediu,etc.
Proprietarul a trimis o adresa spre instiintarea comitetului, ca nu doreste sa achite caldura repartizata pentru apartament, pentru ca nu beneficiaza de ea.
Va rog sa ma ajutati cu o recomandare pentru o repartizare corecta a caldurii pentru acest apartament, acum in plin sezon de iarna.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Marius.123 , utilizator 12:36, 16 Decembrie 2018
Fiecare proprietare va avea in titlul de proprietatea al apartamentului sau cota parte indiviza. Aceasta este stabilita in legea asociatiilor de proprietarei, prin raportul dintre suprafata unui apartament si totalul suprafetelor apartamentelor din cladirea respectiva.
Ideal ar fi sa existe repartitoare de cost
definitie: cota parte indiviza (CPI) este procentul de suprafata utila a unui apartament fata de totalul suprafetelor utile ale tuturor apartamentelor. Suprafata utila inseamna suprafata apartamentului fara logii, balcoane, incinte in zid pentru calorifere, spatii pentru sobele de incalzit.

CPI este exprimata in actele de proprietate atat sub forma de procent, cat si sub forma de suprafata propriu-zisa, uneori cuprinde in calculul ei si balconul, alteori nu, totul depinde de cine a intocmit actul si de cum s-a considerat atunci acest calcul.
Comitetul executiv nu poate dispune decizii care sa contravina dispozitiilor in vigoare
Comitetul executiv nu are competenta sa dispuna decizie prin care sa reduca cota indiviza consemnata in documentul de achizitie bun imobil
In situatia in care apartamentul nu beneficiaza de caldura ,,trebuie realizata verificare tehnica care sa concluzioneze asupra factorului care genereaza nealimentarea caloriferelor apartamentului
Daca apartamentul nu este alimentat cu agent termic,asociatia de proprietari poate solicita oficial furnizorului de utilitati sa realizeze verificare tehnica si sa identifice factorul generator
Furnizorul de utilitati are competenta sa dispuna sigilarea vanelor caloriferelor din apartament
In baza procesului verbal de constatare intocmit de catre furnizorul de utilitati,asociatia de proprietari poate sa nu impuna cote agent termic pentru incalzire apartament
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns.
Am facut o sesizare catre Radet, acum cateva zile, pentru a se face o constatare a instalatiei, dar inca nu au binevoit sa se deplasez, pentru ca acestia raspund la sesizare in termen de 30 de zile.
Intre timp factura de Radet a fost emisa si trebuie reparizata proprietarilor pentru intocmirea listei lunii Noiembrie.
Am inteles ca in baza unui proces verbal de constatare emis de Radet, comitetul poate emite o decizie in care apartamentului respectiv poate fi scutit de la plata caldurii.
Din pacate timpul ne preseaza, iar timp pentru constatari si modificari ale instalatiei nu le putem face in timp util.
1.Pana Radet se va deplasa pt. constatare si sigilare, poate comitetul decide reducerea caldurii pt ap. respectiv cu 50% ?
Precizez ca dupa o discutie avuta cu propprietarul ap. respectiv, este de acord cu aceasta reducerea de 50%.
Calorifere au o temperatura de 15-18 grade in apartament.
2.Daca se sigileaza robinetii din ap,, oare nu vitregim si ap. Inferior?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatorie facturarea caldurii dupa set ? Petrigna Petrigna Bloc racordat la sistemul centralizat de incalzire.Administratia sustine ca a fost obligata sa renunte la plata facturii dupa suprafata locativa si sa treaca ... (vezi toată discuția)
Marirea suprafetei utile cu suprafata balconului inchis ... adelinaene adelinaene Se poate mari cota parte indiviza a proprietarilor care au inclus in suprfata utila a apartamentului si balconul prin inchiderea acestuia cu structura termopan ... (vezi toată discuția)
Fortare radet sa furnizeze agentul termic la temperatura optima >50c Dorinator Dorinator Buna seara, Locuiesc in Sector 4 de curand si am calorifere noi, chiar supradimensionate, presiunie si tevile principale nu sunt infundate. Din pacate, ... (vezi toată discuția)