avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Gaze

Montarea senzorului și electrovalvei la gaze estea obligatoriu?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:12, 18 Decembrie 2018
Este discutie care genereaza dispute
Daca stati sa analizati avantajul einstalarii de senzor gaze,veti constata ca existenta acestuia reduce riscul evenimentelor neplacute care pot genera prejudicii materiale si uneori umane
Firmele autorizate in verificarea periodoca a instalatiilor de gaze conditioneaza acordarea autorizatiei de functionare de existenta senzorului de gaze
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2018
ynocentta, utilizator
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_500...
Este de retinut: orice lege nu poate avea efecte retroactiv. Altfel spus, daca central dvs. a fost montata in baza unui proiect de gaze intocmit de o firma autorizata, a obtinut toate avizele necesare la data intocmirii proiectului, montarea detectorului de gaze (senzor, electrovalva, etc.) nu poate fi obligatorie. Daca inlocuiti centrala termica, datele sunt altele si intervine obligativitatea montarii detectoarelor de gaze.
Suntem un bloc 66 ap. vrem verificare, montare electrovalve + senzor. Am intrebat daca legea este in vigoare nu avem centrale termice montate in bloc.
Cititi cu atentie comunicatul ANRE aici: [ link extern ]
Se precizeaza in clar in ce conditii este obligatoie montarea, citez: ".... Operațiunile de verificare sau revizie tehnică a instalațiilor de utilizare a gazelor naturale se efectuează în conformitate cu prevederile Procedurii privind verificările și reviziile tehnice ale instalațiilor de utilizare a gazelor naturale, aprobate prin Ordinul ANRE nr. 179 din 16 decembrie 2015, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 969 din 28 decembrie 2015. Potrivit art. 8 alin. (2) și alin. (3) din actul normativ antemenționat, în situația în care, în urma verificării sau a reviziei tehnice a instalației de utilizare, Operatorul Economic autorizat ANRE constată că nu sunt îndeplinite condițiile tehnice de funcționare în siguranță a instalației de utilizare (inclusiv partea comună a acesteia), clientul final are obligația să facă toate demersurile necesare pentru îndeplinirea acestor condiții, inclusiv prin montarea detectoarelor automate de gaze cu limita de sensibilitate de cel puțin 2% metan (CH4) în aer, care acționează asupra electroventilului de închidere a conductei de alimentare cu gaze naturale a aparatelor consumatoare de combustibili gazoși. ...."
Constatarea operatorului autorizat ANRE se prezinta in scris, nu verbal, precizand in clare care conditii tehnice nu sunt indeplinite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate montare senzor de gaze ... fllorelai fllorelai Buna ziua! Sunt obligata prin lege sa imi montez senzor de gaze in apartament daca: - nu am geam termopan (am geam mai mic de 4 mm si tamplarie din lemn, ... (vezi toată discuția)
Instalare senzor gaz si electrovalva Rozalia99 Rozalia99 Buna ziua, Administratorul blocului in care locuiesc a apelat la o firma autorizata pt. ca sa monteze electrovalve cu senzori pt. depistarea scurgerilor de ... (vezi toată discuția)
Revizie instalatie comuna gaze la bloc nikoleta_steliana nikoleta_steliana Buna ziua! Dupa accidentul nefericit de la Colectiv, s-a modificat intreaga modalitate de a face revizia la instalatia comuna de gaze la bloc. Astfel, orice ... (vezi toată discuția)