avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligativitate montare senzor de gaze ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligativitate montare senzor de gaze ...

Buna ziua!
Sunt obligata prin lege sa imi montez senzor de gaze in apartament daca:
- nu am geam termopan (am geam mai mic de 4 mm si tamplarie din lemn, desi blocul a fost reabilitat si aproape toti locatarii si-au schimbat tamplaria si geamurile.)
- sunt debransata de la reteaua de gaze comuna
- am contract cu un alt furnizor de gaze si am contor de gaze in fata usii apartamentului
-am deja un senzor de gaze de la furnizorul de gaze?
Este adevarat ca daca teava de gaze comuna a blocului trece si prin bucataria mea( chiar daca eu nu ma folosesc de ea,), sunt obligata sa imi montez si eu contor de gaze?
Ultima modificare: Luni, 27 Decembrie 2021
fllorelai, utilizator
Cel mai recent răspuns: fllorelai , utilizator 08:24, 28 Decembrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Normele in domeniu ,obliga fara exceptii sau derogari ca in orice spatiu unde exista instalatie de gaze sa fie instalat sistem de gaze
Din cate stiu eu, operațiunile de verificare sau revizie tehnică a instalațiilor de utilizare a gazelor naturale se efectuează în conformitate cu prevederile Procedurii privind verificările și reviziile tehnice ale instalațiilor de utilizare a gazelor naturale, aprobate prin Ordinul ANRE nr. 179 din 16 decembrie 2015, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 969 din 28 decembrie 2015.
Potrivit art. 8 alin. (2) și alin. (3) din actul normativ antemenționat, în situația în care, în urma verificării sau a reviziei tehnice a instalației de utilizare, Operatorul Economic autorizat ANRE constată că nu sunt îndeplinite condițiile tehnice de funcționare în siguranță a instalației de utilizare (inclusiv partea comună a acesteia), clientul final are obligația să facă toate demersurile necesare pentru îndeplinirea acestor condiții, inclusiv prin montarea detectoarelor automate de gaze cu limita de sensibilitate de cel puțin 2% metan (CH4) în aer, care acționează asupra electroventilului de închidere a conductei de alimentare cu gaze naturale a aparatelor consumatoare de combustibili gazoși. ...."
Constatarea operatorului autorizat ANRE se prezinta in scris, nu verbal, precizand in clare care conditii tehnice nu sunt indeplinite. de verificare sau revizie tehnică a instalațiilor de utilizare a gazelor naturale se efectuează în conformitate cu prevederile Procedurii privind verificările și reviziile tehnice ale instalațiilor de utilizare a gazelor naturale, aprobate prin Ordinul ANRE nr. 179 din 16 decembrie 2015, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 969 din 28 decembrie 2015. Potrivit art. 8 alin. (2) și alin. (3) din actul normativ antemenționat, în situația în care, în urma verificării sau a reviziei tehnice a instalației de utilizare, Operatorul Economic autorizat ANRE constată că nu sunt îndeplinite condițiile tehnice de funcționare în siguranță a instalației de utilizare (inclusiv partea comună a acesteia), clientul final are obligația să facă toate demersurile necesare pentru îndeplinirea acestor condiții, inclusiv prin montarea detectoarelor automate de gaze cu limita de sensibilitate de cel puțin 2% metan (CH4) în aer, care acționează asupra electroventilului de închidere a conductei de alimentare cu gaze naturale a aparatelor consumatoare de combustibili gazoși. ...."
Insa la mine in apartament nu a venit nimeni sa verifice si sa constate ca nu sunt indeplinite conditiile tehnice de functionare a instalatiei de de utilizare. La ultima revizie de acum 3 luni facuta la cererea mea era totul in regula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gaze Raileanu Eugenia Maria Raileanu Eugenia Maria Montarea senzorului și electrovalvei la gaze estea obligatoriu? (vezi toată discuția)
O parte din proprietare refuză montarea detectoarelor wireless. ce se poate face dacă distrigaz întrerupe alimentarea cu gaze naturale? ceraselacera ceraselacera Asociatie de proprietari am primit notificare pentru revizia instalatiei de gaze. Am selectat o firma autorizata ANRE pt montarea detectoarelor si revizie. Am ... (vezi toată discuția)
Revizie instalatie comuna gaze la bloc nikoleta_steliana nikoleta_steliana Buna ziua! Dupa accidentul nefericit de la Colectiv, s-a modificat intreaga modalitate de a face revizia la instalatia comuna de gaze la bloc. Astfel, orice ... (vezi toată discuția)