avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere contract Telekom
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere contract Telekom

Buna ziua,
Detin un abonament de telefonie mobila(cu 4 sim-uri) la Telekom, abonamentul fiind pe firma.
De ceva timp, tot avand probleme cu ei, am decis sa reziliez contractul, doar ca ei imi cer 800lei/sim (in total 3200lei), pentru reziliere, in momentul de fata mai avand 1 an de perioada contractuala. In momentul in care s-a semnat prelungirea contractului, am primit un discount in val de 120euro/sim, prin care am cumparat de la ei un telefon. Intrebararile mele sunt
1 Pot rezilizia fara a le plati acea taxa pe care ei o cer?
2Daca firma pe care detin abonamentul, si-a suspendata pe o perioada de 3 ani activitatea, se poate rezilia contractul pe baza acestei suspendari?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 15:01, 18 Decembrie 2018
Nu există nici măcar o legătură tangențială între suspendarea activității și încetarea contractului cu furnizorul amintit; suspendarea se referă la imposibilitatea de a-și desfășura activitatea pe acea perioadă însă obligațiile contractate cu terții subzistă, firma există ca enitate juridică!

Mergeți la avocat cu contractul pentru a vedea dacă acea obligație de plată în caz de denunțare unilaterală este insertată în contract; uneori este consemnată doar în anexă, neînsușită prin semătură, context în care nu produce efecte!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am detinut o cartela telekom prepayd si eram in perioada ... rmarius18 rmarius18 Bună ziua, Am deținut o cartelă Telekom Prepaid și eram în perioada de grație (ultima dată încărcată în ianuarie 2023). În urmă cu 2 ... (vezi toată discuția)
Taxa portare/reziliere contract telekom persoana juridica SilviuMarianciuc SilviuMarianciuc Buna ziua, in luna martie a acestui an am hotarat sa portam cele 6 numere care le aveam pe abonament la Telekom la Orange. Cei de la Telekom au incercat sa ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract cu firma de telefonie andreeaaura andreeaaura Am un abonament (pe persoana juridica) cu o firma de telefonie mobila care expura in luna octombrie a.c. Am solicitat rezilierea contractului pe motiv ca ... (vezi toată discuția)