Buna ziua,
Detin un abonament de telefonie mobila(cu 4 sim-uri) la Telekom, abonamentul fiind pe firma.
De ceva timp, tot avand probleme cu ei, am decis sa reziliez contractul, doar ca ei imi cer 800lei/sim (in total 3200lei), pentru reziliere, in momentul de fata mai avand 1 an de perioada contractuala. In momentul in care s-a semnat prelungirea contractului, am primit un discount in val de 120euro/sim, prin care am cumparat de la ei un telefon. Intrebararile mele sunt
1 Pot rezilizia fara a le plati acea taxa pe care ei o cer?
2Daca firma pe care detin abonamentul, si-a suspendata pe o perioada de 3 ani activitatea, se poate rezilia contractul pe baza acestei suspendari?
Nu există nici măcar o legătură tangențială între suspendarea activității și încetarea contractului cu furnizorul amintit; suspendarea se referă la imposibilitatea de a-și desfășura activitatea pe acea perioadă însă obligațiile contractate cu terții subzistă, firma există ca enitate juridică!
Mergeți la avocat cu contractul pentru a vedea dacă acea obligație de plată în caz de denunțare unilaterală este insertată în contract; uneori este consemnată doar în anexă, neînsușită prin semătură, context în care nu produce efecte!