avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Remunerare concediu de odihnă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Remunerare concediu de odihnă

Lucrez la particular cu salariu minim pe economie pe cartea de munca de 3 ani jumate.. Problema este ca nu prea am cum sa iau concediu din cauza ca nu are cine să îmi înlocuiască postul pe perioada concediului. Totul e ok pana aici doar ca la incheierea unui an lucrat primesc banii pe concediu. Aici e buba. Suma mi se pare cam mica pe concediu de odihna. Mentionez ca salariu pe cartea de munca este minim pe economie. Am aproape 15 ani vechime in câmpul munci în diferite locuri si 3 ani di 3 luni actual. Am primit 700 ron după primul an si respectiv 800 ron după al 2 lea. Pt concediul de odihna. Suma primită nu mi se pare ok pt concediul de odihna. Nu cunosc cum se calculează. Ma poate lămurii cineva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:40, 28 Decembrie 2018
1. Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.

2. Indemnizaţia de concediu nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.

3. Mod calcul
[ link extern ]
Rog un calcul
Nu ma pricep
Rog un calcul. Cat ar trebui să primesc pe 24 de zile de concediu pt un an de munca.
Cu un salariu minim pe economie pe cartea de munca
Bună ziua!

În primul rând, compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat se poate face legal doar la încetarea contractului de muncă (Art. 146 - Legea 53/2003 - Codul Muncii). Altfel spus, suma pe care o primiți nu figurează în acte ca fiind pentru concediu.
În al doilea rând, acordarea concediului de odihnă este obligatorie în fiecare an, iar în cazul în care nu se poate acorda într-un an concediul, integral sau parțial, acesta trebuie acordat în următoarele 18 luni, însă conform Art. 148 din codul muncii, ar trebui să aveți minim 10 zile lucrătoare consecutive în fiecare an.

Astfel, cred că obiectul nelămuririi dumneavoastră stă mai degrabă în negocierea pe care o aveți cu angajatorul. Pentru compensarea în bani, făcută nelegal dar agreată de dvs. și de către angajator, pentru concediul anual intergral plătit ar trebui să primiți un salariu lunar, iar cum spuneați că valoarea acestuia e minimul pe economie, suma conform salariului în vigoare astăzi ar fi de 1162 lei.

Alte discuții în legătură

Plata zile concediu Gabrielle2 Gabrielle2 Buna ziua, Pe data de 9 ianuarie am fost data afara ( in preaviz) pana pe 7 februarie. Stiu ca si pentru aceasta perioada de o luna si 7 zile as avea ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna si prenatal angelica82 angelica82 Buna ziua, Sunt angajata din data de 01-04-2013.Salariul brut este 800 ron respectiv 850 ron de la 01-01-2014.In luna a-12-a din anul 2013 am avut 5 zile de ... (vezi toată discuția)
Plata zile co nefectuate pe anul 2009 in cazul desfacerii cmi nairam63 nairam63 Buna, Am si eu o neclaritate. Atunci cand se desface contractul de munca unui angajat, angajat care nu si-a efectuat zilele de concediu de odihna pe anul ... (vezi toată discuția)