avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Caz medical - actionare in instanta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Caz medical - actionare in instanta

Recent am fost operat la o clinica privata in urma careia a aparut o complicatie specifica tipului de interventie dar despre care nu am fost informat si am semnat niste hartii in care mi se cerea acordul cu privire la interventia chirurgicala si cu faptul ca am fost informat cu complicatiile posibile exact cu o ora inainte de operatie si cand deja fusesem internat. In momentul consultatiei in care ar fi trebuit sa mi se spuna si despre complicatii au mai fost 2 persoane prezente si pot fi martori. Intrebarea mea este daca pot actiona in judecata clinica si daca voi avea castig de cauza? Dar daca nu voi castiga in instanta va trebui sa platesc daune in favoarea clinicii?
Cred ca pana la proba contrarie, exista prezumtia depunerii diligentelor din partea medicuui, pentru buna reusita a operatiei. Daca pacientul poate dovedi contrariul , nimic nu-l impiedica sa o faca. Se poate tine cont si de performantele sale profesionale, de experienta sa , si nu in ultimul rand de sansele de reusita atribuite unei asemenea operatii , adica , in ce procent ar fi previzibila o nereusita si in ce procent se asteapta reusita totala?
Intamplator stiu pe cineva care a efectuat aceasta operatie , cu ani inurma, la un spital dintr-un orasel de provincie, operatie realizata cu costuri minime , si totusi , cu o reusita surprinzatoaare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz de malpraxis LAURA-ELENA LAURA-ELENA Am solicitat la IML un act constatator, prin care sa se dovedeasca faptul ca niciodata n-am suferit hernie de disc si am fost operata inutil de doua ori si mi ... (vezi toată discuția)
Malpraxis la chiuretaj. ce șanse am într-un proces deschis împotriva medicului? Roxana I. Roxana I. Buna ziua numele meu este Roxana . Am facut acum 3 saptamani un chiuretaj din nefericire au apartut complicatii , in sensul ca , cand au incercat sa absoarba ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu sau discriminare _Alin_ _Alin_ 1) Daca un functionar public dintr-o institutie publica a statului[u] emite un act fara sa verifice sau fara sa argumenteze in baza carei legi [/u]nu da ... (vezi toată discuția)