avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită un sfat din nou
Discuție deschisă în Executare silită

un sfat din nou

Am un contract de credit la TBI , mi s-a facut retinere pe salar 1/3 din venitul net , dar executoare de la TBI spune ca nu este de aluns , ca vine la usa sa-mi facaevaluarea apartamentului si sa/l scoata la licitatie , ca suma este prea mare ca sa astepte TBI atat de munlt sa recupereze suma doar din salariu .(14200 lei Ron). Sunt speriata de nu mai pot nici sa respir . Am apelat la o cunostinta sa ma ajute cu banii necesari [ cu perioada de ramburdare in 24 luni] pt. a scapa de executare silita a bunurilor imobiliare . A acceptat dar cu anumite conditii: sa-i trec apartamentul pe numele ei { cu posibilitatea de rascumparare dupa 24 de luni } , plus 50euro/luna ca si chirie , plus rata inflatiei calculata dupa 24 de luni . Pot sa fac un asemenea contract la nota dar si cu clauzele acestea incluse ? Eu as vrea sa scap de datorii dar nici nu as vrea sa pierd apartamentul? pot include clauza de rascumparare? Va rog , un raspuns ...
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 16:15, 18 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Un sfat va dau in sensul de a nu incheia un astfel de contract .
In privinta retinerilor, nu stiu ce venituri aveti si nici daca mai aveti si alte credite.
Trimiteti o adresa bancii creditoare in care solicitati retinerea a 1/ 2 din salariu in conformitate cu art. 164, al. (4), din legea 53/2003 actulizata pana in 2009.
Aveti grija sa trimiteti aceasta adresa prin posta cu confirmare de primire( pentru dovada certa de incunostiintare bancii) sau va duceti personal si o depuneti la banca , primind dovada inregistrarii cererii dumneavoastra.
Daca nu aveti credit ipotecar, am convingerea personala ca se rezolva asa.
Cu stima !
Va rog sa dati dovada de intelepciune si sa ignorati varianta propusa de acea cunostinta a dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un sfat rodica gachi rodica gachi In luna septembrie 2007 am contractat un credit de la TBI in valoare de 8000 ron. Trebuie sa recunosc ca nu am reusit sa platesc ratele la timp . In luna ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati! rodica gachi rodica gachi In luna septembrie 2007 am contractat un credit de la TBI . Banii i-am ridicat printr-un card emis de banca Transilvania pe baya unui cont deschis la ei. Am ... (vezi toată discuția)
Bancile,bancile... teddy_1968 teddy_1968 Buna ,sunt Teddy B. din Brasov si institutia unde lucrez face plata salariului pe card.La banca unde am cardul :Raiffeisen am si un credit am si descoperire ... (vezi toată discuția)