Iar Martzone se pare ca faci parte din aripa asta a asa. " ziselor mame".
Stimate user dragomirmihai, mă confunzi; eu sunt o mamă care pune copilul să-i ureze "La mulţi ani" tatălui său la aniversări, la sărbători, chiar dacă domnul nu vine să vadă copilul şi , în rarele ocazii când apare, am o relaţie de prietenie cu el - omul şi-a revenit din rătăcirea indusă de "asociaţie" şi se comportă normal. Are şi alţi copii şi acum ştie ce înseamnă voinţa copiilor şi o respectă. Nu-i adevărat că nu există sancţiuni - vedeţi art.379 C.P. şi art.911 C.P.C. În rest, aveţi dreptate.
de ce un copil de 4 ani nu.mai vrea la tata.dacaa fost de 20 ori de ce la 4 ani refuza?
Doamna Şobolan de tomberoane, citiţi postarea userului: tatăl a luat copilul 1 (una) dată pe an, deci de 2-3 ori în 3 ani, de aici se deduce şi concluzia că, pentru copil, tatăl e un străin şi că, ultima dată când a fost plecat la tată, s-a întâmplat CEVA, ce? poate copilul nu poate explica ce s-a întâmplat, dar , în orice caz, a fost ceva care îi cauzează frica.
Dvs. excludeţi VINA părintelui cu drept de vizită pentru refuzul copilului, ori, în cele mai multe cazuri, aceasta există.
Vorbesc de situațiile normale, un părinte care da copilului posibilitatea de a-și respinge celalalt părinte e unul care ar trebui decăzut din drepturi.
Trebuie să explicaţi ce înseamnă "dă posibilitatea de a-şi respinge celălalt părinte"?
Văd că sunteţi foarte implicat(a), poate aveţi posibilitatea să demaraţi o iniţiativă legislativă care să prevadă luarea cu mascaţii a copiilor care nu vor să plece la un "părinte" care i-a bătut, i-a umilit, i-a terorizat psihic, i-a neglijat , care sunt străini pentru copii!Că penalizarea părinţilor care, în atari condiţii, totuşi caută oferirea de condiţii corespunzătoare copiilor, alinarea suferinţelor fizice şi psihice, aţi obţinut-o, numai dvs. şi tovarăşii dvs. ştiu cum...
When, întrebaţi despre "ce amintiri neplăcute " vorbim: de exemplu, sunt copii daţi afară din casă, noaptea, de un tată beat;sunt copii bătuţi cu cureaua, cu băţul, cu pumnul; sunt copii pedepsiţi cu închisul în beci sau în camera întunecată;sunt copii lăsaţi singuri în casă străină; sunt copii lăsaţi înfometaţi;sunt copii cărora li se toarnă mâncarea în cap că nu au mâncat tot sau nu le-o place, etc. Toate astea sunt trăiri pe care subconştientul copilului le depozitează şi se manifestă atunci când se preconizează evenimente similare.
Vă dau exemplul concret cu asistenta care-i făcea injecţii copilului meu:prima dată, doamna a fost primită cu zâmbete de copil; a doua oară, cum a zărit-o pe geam că se apropie, a început să urle; copilul avea vreo 11 luni, tocmai se ridicase în picioare în pătuţ.