Am un copil de 4 ani .am divorțat de 3 ani iar tatăl copilului vine o dată pe an la copil iar copilul nu este deloc atasat de el. Are drept de vizita dar nu vine. Stăm la aproape 200 km unu fata de celalat. Ultima oara cand a fost copilul la el a venit foarte schimbat spunându.mi ca nu mai vrea sa se duca la el. Ieri am fost anunțată ca va veni sa i.a copilul o saptamana la el, precizez ca are dreptul dar copilul e foarte afectat si plânge cand aude ca trebuie sa se duca. Intrebarea mea este daca il poate lua chiar dacă copilul plange si refuza sa meargă?
Doamna faceti confuzie intre asistenta si parinte.Asistenta a fost perceputa ca cea care ii face injectie.Acum daca copilului ii este frica de injectii(sunt si multi adulti care ajung la analiza si tremura ca vaca la vaccin cand vad hn ac) inseamna ca nu o sai mai faceti niciodata injectii copilului?
Daca copilul a fost 1-2 ori pe an la tata si nu mai vrea sa mearga, trebuia ajutat copilul, atat pentru mama cat si pentru tata, sa inteleaga amandoi de ce nu mai merge, nu se poarta frumos cu el, nu se ocupa de el, l a batut.
Poate nu e incurajata vizita, poate nu e pregatita vizita cine stie?
Sa ne spuna mama ce zice copilul la 4 ani de ce nu mai vrea sa mearga.
Intre timp toti tatii si toate mamele care se ascund in spatele refuzului copiilor de a merge la celalalt parinte, plus copiii care au fost luati si alienati si nu sunt reincredintati (vezi sotii calin) legea pe 21 decembrie 2018 s a modificat si penalitatile care aveai voie o singura daca x 90 zile, se vor face din 90 in 90 zile pana cand se respecta programul, pana.la 18 ani alienatorii vor plati pana cand vor intelege ca vizitele trebuie incurajate, ajutate, pregatite..si aici vb de cei care se ascund in spatele refuzului minorului, nu de cei care nu vin sa i a copiii la program, vb de reincredintare in special si de cei care de ura se ascund in spatele refuzulio copilului....
Doamnă Şobolan, modificarea legii poate dă speranţe unor psihopaţi puşi pe căpătuială să "alieneze" copiii încât aceştia să refuze să plece cu ei; problema este şi cu cei puşi să constate "alienarea" şi metodologia folosită pentru aceste constatări, fiindcă acest concept nu este recunoscut ca izvor de drept, iar unii judecători, care din interes sau neglijenţă au dat asemenea sentinţe, precum şi psihologii "experţi judiciari" care au scris rapoarte la comanda unor asociaţii, vor trebui să răspundă.
Îmi puteți da și mie mai multe detalii despre ce lege a fost modificata??
Și ce despre ce asociatie este vorba?!
Pt ca. Observ din discuții ca unii din useri, va cunoașteți destul de bune.
Art.906 alin (4) Cod procedură civilă s-a modificat şi penalităţile acordate creditorului se calculează după împlinirea a 3 luni şi, dacă nu s-a executat obligaţia, se reia calculul.
Este vorba de o asociaţie a părinţilor despărţiţi care au probleme cu programul de relaţii, a fost TATA, apoi Asociaţia română pentru custodie comună (ARPCC) şi Asociaţia împotriva abuzului parental; mai mulţi membri ai asociaţiei au obţinut penalităţi substanţiale , în beneficiul propriu, adică în propriul buzunar, fiindcă copiii nu vor să plece cu ei în program .Pentru a ajunge la acel rezultat, adică banii din penalităţi, au folosit şi folosesc aceleaşi metode, standardizate de ei şi merg martori unii la alţii, astfel:reclamaţii la autorităţi, prezenţa exclusiv cu martori la program, cearta cu părintele rezident de faţă cu copilul, apelarea la DGASPC - copiii trebuie duşi la consilieri, sunt audiaţi - apoi plângeri penale, executări silite, alte consilieri, alte executări, ş.a.m.d. Fac plângeri împotriva oricărei autorităţi care nu le dă dreptate, intimidează personalul acestor autorităţi , iar în faţa instanţelor, pozează în părinţi îndureraţi. dornici să-şi îmbrăţişeze copiii, dar , de fapt, ei vor bani.
Există un caz în care tatăl a obţinut penalităţi de 500 lei/zi şi s-a calculat o penalitate de 45000 lei, pe care respectivul a executat-o, dar, pe acelaşi titlu, a mai obţinut încă o penalitate, tot de 45000 lei, a mai depus încă 2 cereri de penalizare, dar nu s-a admis fiindcă ICCJ a stabilit că se face doar 1 calcul/titlu.Ei, acum acel articol s-a modificat şi, în cazul respectivului tată, ar putea obţine trimestrial câte 45000 lei penalizare în propriul buzunar. Tăticul iubitor a scos la licitaţie , în contul datoriei mamei, casa şi bunurile mamei, a făcut evaluările cu toată delegaţia după el, în prezenţa copilului, copil mare, cu discenământ, noroc e că s-a suspendat executarea, altfel ajungeau mama şi copilul în stradă, iar tatăl cu apartamentul, în interesul superior al copilului.Şi acel copil se întâlnea cu tatăl, comunicau, petreceau timp împreună, dar nu voia să doarmă la taică-său.
Vreţi să vă alăturaţi asociaţiei?Poate vă ajută doamna Şobolan de tomberoane, ea cunoşte mai multe...
When
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Martonze, de ce un copil care dorește timp cu tatăl lui totuși nu vrea sa doarmă la el? Sunt la mijloc multe detalii pe care nu le cunoaștem sau le cunoaștem și sunt prea multe de povestit din nou.
Ideea este următoarea, copilul nu ar trebui sa aibă drept de veto. Este o imbecilitate în opinia mea ca în România minorului i se da șansă să nu respecte legea dacă vrea însă ne așteptăm ca după 18 ani sa o facă și atunci da, adultul poate fi silit sa o facă indiferent de sentimentele lui.
Exista un program de legături personale, dacă nu se respecta unul dintre părinți trebuie decăzut din drepturi pentru ca abuzează, ori rezidentul ori nerezidentul.