avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul nu vrea să se ducă în vizită la tata. Îl ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul nu vrea să se ducă în vizită la tata. Îl poate lua dacă plânge și refuză să meargă?

Am un copil de 4 ani .am divorțat de 3 ani iar tatăl copilului vine o dată pe an la copil iar copilul nu este deloc atasat de el. Are drept de vizita dar nu vine. Stăm la aproape 200 km unu fata de celalat. Ultima oara cand a fost copilul la el a venit foarte schimbat spunându.mi ca nu mai vrea sa se duca la el. Ieri am fost anunțată ca va veni sa i.a copilul o saptamana la el, precizez ca are dreptul dar copilul e foarte afectat si plânge cand aude ca trebuie sa se duca. Intrebarea mea este daca il poate lua chiar dacă copilul plange si refuza sa meargă?
Ultima modificare: Joi, 27 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 00:11, 31 Decembrie 2018
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Martone iar vorbiti in necunostinta de cauza.Va dați cu presupusul.
Penalitatile au fost dispuse de instanta dupa ce a ascultat copilul de doua ori, odata singur si odata in prezenta psihologului de la dgaspc.
Ca sa vedeti ce de buna credinta e mama , stiind ca il alieneaza de 4 6 ani, a fost obligata de instanta sa il duca la consiliere, pentru ca ea nu a vrut, si a trebuit ca dgaspc sa ceara instantei sa o oblige.De ce nu a dus copilul?Pai daca vedeti raportul o arestati. COPIL ALIENAT, ADJUDECAT, si multe altele, eu am citit si am raportul.Daca iti arat ce scrie in el, o arestezi.
Dupa raport, interogatoriu, si 1.25 h discutie cu copilul, decizia instantei:culpa exclusiva a mamei in nerealizarea dreptului copilului de a-și petrece timpul cu tatal si familia lui, alienat.
Martone copilul cu tatal s a vazut 3 ani doar in prezenta si sub abuzul mamei ce relatii sa aibe barbatul ala cu baiatul lui care era de mama cu mama? FARA VACANTE FARA SARBATORI, OCAZIONAL, cand vroia muschii mamei... Cate 20 -30 minute nu de dimineata pana seara.Sau pe pret la usa cate 2 5 minute cu usa deschisa si mama si bunica dupa tot..exact cum isi vede fetita ginerele lui PS, a nu scuze la PS nu o vede decat pe pret cu mama de mana si cu bunica injurand in spate, si cand tatal vrea sa i deano cutie cu jucarii copilul se uita la mama sa vada daca ii da voie sa puna mana pe ele....asta da abuz in forma severa...

Dupa inca 6 luni a cerut penalitate pe art 272. Alin 20,penalitati catre statul roman, dar iar minti cand spui ca a primit penalitatea pe acelasi titlu, dar habarnisti din auzite... pute pamantul.

S au cerut penalitati catre statul roman, pentru nerespectarea dreptului copilului si al tatalui si familiei lui, si sfidarea sentintelor judecatoresti.
Fiind deja in executare silita judecatorul a dat din nou penalitati catre debitor in baza art 906.Prima data daduse in baza 913.dexi din surse diferite penalitati diderite, titluri diferite...

Doamna PS, care a fost avocata alienatoarei si- a luat banii de la fraiera si a pierdut parca toate cele 4 procese, penalitati si calcul penalitati.Dar asa se intampla cand parintele e bolnav, ai vazut nebun sa recunoasca ca e psihopat nebun?Niciodata.

Alienatoarea daca era desteapta macar in ultima clipa ,lasa lesa mai libera, tatal vroia doar copilul la.program si sa nu l mai alieneze, dar ura ei a fost mai mare si a mai aruncat cu 200 mil pe geam 2 ani, contestatie cu suspendare, taxa de timbru cautiune avocati...2 procese fond 2 procese apel si a ramas din 90.000 ron de plata cu 53.000 ron plus cheltuieli si a platit ca fraiera 63.000 ron plus 9000 cautiunile plus 15.000 cheltuieli la avocati pierdute....ce proasta...
Cum.prostia si fudulia se platesc, pierdut juma de garsoniera din ambitie....si incultura, caci gasesc cate o avocata care le alimenteaza alienarea, cred in ele, avocatele iau banii la fraiere si dau vina pe justitie.

Ca sa fie tacamul complet, alienatoarea a platit alti 9000 ron si a facut revizuire, cale extraordinara si aplatit pe unul avocat destept care i-a luat banii la fraiera si sentinta a fost respinsa ca tardiv depusa, deci nici nu a judecat-o....asa fraiera ca nu a putut sa citeasca in cpc ca revizuirea poate fi facuta pana la 30 zile de la sentinta nu de la.motivare, pentru ca sentintele privitoare la.minori sunt executorii...dar a mai ars-o unul cu 9000 ron...vrei dosarul motivarea sa o vezi?

Cum nu era deajuns, dupa fosd si apel la contestatii la.executare a facut din nou recurs, alti bani alt avocat, apierdut si s-a pricopsit si cu cheltuieli de judecata...vrei dosarul motivarea?

Cum alienarea nu are sex ,in cazul Calin, tatal a luat baietii si i-a alienat, nu i-a mai dus acasa, a primit tot 45.000 ron, de la aceiasi judecatoare de la j6, dar asta mai tâmpit, a platit a doua zi 45.000 ron nu a mai asteptat executorul, vrând sa arate ca el are bani...acum din 3 luni in 3 luni se va pricopsi cu cate 45.000 ron...smecher si asta rau...

Alienatorii astia nu inteleg ca astea sunt metode de constrangere nu inseamna ca daca platesti penalitati ti-ai rascumparat copilul...dar boala nu doare...

Alta desteapta la Prahova, aia puscarie 3 luni, decadere salvata in ultima clipa, si reincredintare copil catre tata fara drept de vizita...apoi dupa 3 luni primeste drept de vizita dar nu mai vrea copilul sa mearga la ea deloc...
Bine nici nu ma mira, tanti si-a gasit intre timp gagic si isi vede copilul pe la 22.30 in parcarile goale din Ploiesti si atunci ca suna tatal sa l vada.
Mai nou de Mos Nicolae a stat copilul pana la 11 seara sa vina mama cu cadou, pana a sunat tatal si a intrebat-o copilul te asteapta a primit cadou de la toata lumea o astepta si pe mama...
Deja de 1 luna nu mai vine la program stie ca copilul nu va mai merge niciodata cu ea....si mai bine nu mai vine....asta da iubire...alte mame sau tati se duc si la.puscarie dupa copii chiar daca sunt vinovati...

Deci martone, oi fi tu de pe la Cluj dar ora exacta se da.pe aici pe la Bucuresti, nu-ti mai da cu parerea de una si alta fara sa stii, esti un fel de telefon fara fir, pleaca una spre tine si ajunge alta pe forum, nu mai dezinforma.
Eu am si motivarile sentintelor vre 0 30 de penalitati, am si rapoartele psihiatrice a 5 copii facute de INML, FAC DOUA facultati acum in paralel psihologie si drept cu un copil acasa si cu viitor soț, am inclusiv trimiterea in judecata a fetei doamnei PS scanata, o alienatoare trimisa in judecata pe art 379, sunt publice filmarile cu minora abuzata pe presul de la usa al apartamentului, sunt peste 30 40 penalitati date atat tatilor cat si femeilor, pentru ca alienarea nu are sex.

Pacat ca intr-o tara civilizata, la prima opunere parintele alienator era scos din casa cu mainile incatusate la spate, dat cu capul de tocul masinii de politie, arestat preventiv 30 zile, decazut din drepturi automat in 24 ore, si dupa 2-10 zile de stat la racoare sa vezi ce se razgandea copilul si sa mearga la mama sau tata cand are program, sa vezi ce incuraja copilul sa mearga , ce pregateau vizita, ce bagaj faceau cu 3 zile inainte si la 16 vinerea il asteptau pe parinte la usa cu geanta facuta.
Eu recunosc, sunt si nenorocite si nenorociti care nu merita sa vada copilul, dar eu vb strict doar de cei care vor sa fie parinti, care vor binele copiilor, care vor sa creasca si ei copii 4 5 zile pe luna macar.
Un parinte inteligent nu ar incerca niciodata sa se razbune pe celalalt ca a fost inselat.
Repet eu am fost inselata, si nu am acceptat asta,sa mai fim impreuna, dar pe copilul meu nu m-am razbunat niciodata desi stiu ca taicasu e un afemeiat si l-am urat ca am pierdut 7 ani din viata, copilul.meu nu stie nimic, si nici nu va sti pana la 20 ani probabil, fata mea ii datoreaza respect, atat timp cat el o iubeste si copilul e fericit cat sta la el.Deja la mine nu mai exista program stabilit, sta si cate 3 sau 6 zile in functie de programul.meu, desi are 2 zile la 2 saptamani..Avem si avantajul ca suntem amandoi din Bucuresti, si eu si el ne-am refacut viata, duce si aduce copilul de la scoala, stie ce mananca, are randuri de haine la el pentru fata noastra.
Deja il simt cand ii spun ca plec in delegatie 3 zile ca e cam mult, dar el a decis sa ne despartim inselundu-ma , i-am spus de cand eram in liceu, ai calcat stramb la.mine nu exista sansa a doua.mai bine ne despartim decat sa te prind.

Deci Martone, cand nu stii ceva, intreba-ma, suntem doua femei mature dar eu am toate informatiile, daca vrei sa stii care au fost de ex.motivarile.penalitatilor de ex la Daniel Ghita boxerul cu 900 ron pe zi, adica dupa calcul 83.000 ron iti citez.Zi-mi ce vrei sa stii si iti spun eu....
după 18 ani sa o facă și atunci da, adultul poate fi silit sa o facă indiferent de sentimentele lui.

Bănuiesc că vă referiţi la infractorii încarceraţi, este o formă punitivă a legii de a obliga, prin forţă, ca nişte oameni să convieţuiască în afara voinţei lor, în celule, în spatele gratiilor.
Să înţeleg că minorul este pedepsit prin obligarea de a petrece zile şi nopţi cu cineva care odinioară i-a produs traume? Teoria e alta, cei doi trebuie să petreacă timp împreună pentru a se bucura unul de altul, pentru ca părintele să fie model pentru copil, pentru echilibrul emoţional al copilului. Chiar CEDO, în nenumărate decizii, recomandă echilibru între drepturile părinţilor la viaţă de familie şi dreptul copiilor la viaţă privată, în interesul superior al copilului, care prevalează interesului părintelui.
Ce părere aveţi dacă legea s-ar schimba şi aţi fi obligat(ă) să dormiţi în pat cu fostul (sau fosta)? Sau cu cel care v-a violat? Sau cu cel care v-a scos dinţii din gură? Unde-i lege, nu-i tocmeală, dacă instanţa stabileşte, trebuie respectată hotărârea!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu doamna, eu vorbesc numai de cazurile in care copil este alienat, exista scris negrupe alb, parintele cu care sta refuza consilierea.parentala, psihiatrica a copilului sa nu se reconfirme abuzul si alienarea, parintele care a.primit penalitatebsi s a retinut culpa, de astia vb, nu de cei care vor raul celuilalt.
Eu vbbde parintii care au avut relatii normale perfecte jnainte de divort iar dupa sub influenta parintelui cu care a ramas dupa divort il respi ge si ajunge sa l urasca.Copiii nu stiu sa urasca decat daca sunt invatati sau pacaliti sa urasca.
De astia vb, de cei care de ura si oftica nu i lasape cipil si celalaltparinte sa si traiasca realtiile personale decise de instante.
Sunt tati si.mame care vor sa faca rau, nu de aceia vb , vb de cei care din ura siprostie isi ingluenteaza propriul copil sal respinga pe celalalt parinte.
Doamna Şobolan de tomberoane, dvs. aţi avut un partener, pe tatăl fetiţei dvs. l-aţi iubit, nu-i aşa, de aceea v-aţi unit şi aveţi o fetiţă aşa reuşită. Nu ştiu câţi ani aţi fost împreună, dar, presupun că v-aţi iubit ani de zile. Cine v-a alienat pe dvs. de EL sau pe EL de dvs.? V-a învăţat cineva să nu-l mai iubiţi pe fostul? De ce nu dormiţi la el în primul şi al treilea weekend?
Teoriile sunt frumoase, acum aflăm că la cel mai înalt nivel, vinovaţii condamnaţi definitiv sunt nevinovaţi, fiindcă probele au fost ilegal obţinute, că s-au făcut dosare la comandă, etc. Acestea fiind demonstrate, la fel, existenţa statului paralel, mie, personal, nimeni nu-mi garantează că persoanele care fac numitele consilieri, medieri, audieri, expertize psihiatrice,dau sentinţe aiurea, etc. nu sunt angrenaţi într-un soi de "stat paralel", la alt nivel, dar tot grup infracţional organizat se poate bănui.
Martonze, vorbiți de abuzuri, doamna Șobolan a zis clar la ce se refera și cred ca e evident din intervențiile dânsei pe forum ca înfierează părinții iresponsabili și nu discriminează.
Unele relații se strica. Nu poți compara o relație dintre doi adulți cu o relație dintre un copil și părintele lui. Sunt lucruri complet diferite.
În plus, la copii alienati se observa clar subrezimea motivelor pentru care nu vor sa își mai vadă celalalt părinte. Am ajuns sa avem copii care își refuza tatăl pentru ca ii pune sa învețe (iar de un an, sub atenta îngrijire exclusiv a mamei au ajuns sa ia cu greu un 6 și sa fie reclamați de colegi din cauza violentelor verbale) copii care își refuza un părinte pentru ca nu au primit ciocolata sau pentru ca tatăl a zis nu știu ce când ei erau în burta. Desigur, în timp ce inspira motivele astea se aud în spate unchiul sau bunica care înjura si amenință nerezidenți dar asta e alta poveste, nu-i asa?
Dar, ca să fiu imparțial va dau dreptate, din păcate la noi profesioniștii de la dgaspc-urile unde se fac consilierul mai nou sunt în parte execrabili. Dacă doriți sa gasiti psiholog care considera ca un copil se naște doar dacă părinții s-au iubit (adică nu exista sarcini din viol) sau ca sufletele copiilor își aleg părinții înainte de naștere drept urmare terapia ar trebui sa se bazeze nu pe problemele prezente ci pe scopul venirii acelui suflet pe pământ atunci acolo e locul.
În opinia mea în acest moment în România etapa consilierii psihologice ar trebui sarita. Expertiza la Inml apoi decăderea din drepturi.
Ultima modificare: Duminică, 30 Decembrie 2018
When, utilizator

Alte discuții în legătură

Minori care nu vor sa mearga cu tata! Cristian0711 Cristian0711 In urma divortului, tatal are dreptul la doua saptamani sa ia copiii minori, etc! Copiii (8 si 10 ani), nu vor sa mearga! Asta si datorita comportamentului ... (vezi toată discuția)
Se ia sau nu în considerare într-un proces civil o expertiză psihiatrică a minorului? Martonze Martonze Bună ziua, În procesul de modificare a programului de relaţii cu copilul, tatăl cere expertizarea psihiatrică a acestuia la Serviciul de medicină ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)