avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul nu vrea să se ducă în vizită la tata. Îl ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul nu vrea să se ducă în vizită la tata. Îl poate lua dacă plânge și refuză să meargă?

Am un copil de 4 ani .am divorțat de 3 ani iar tatăl copilului vine o dată pe an la copil iar copilul nu este deloc atasat de el. Are drept de vizita dar nu vine. Stăm la aproape 200 km unu fata de celalat. Ultima oara cand a fost copilul la el a venit foarte schimbat spunându.mi ca nu mai vrea sa se duca la el. Ieri am fost anunțată ca va veni sa i.a copilul o saptamana la el, precizez ca are dreptul dar copilul e foarte afectat si plânge cand aude ca trebuie sa se duca. Intrebarea mea este daca il poate lua chiar dacă copilul plange si refuza sa meargă?
Ultima modificare: Joi, 27 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 00:11, 31 Decembrie 2018

Cu aceasta problema ma confrunt eu, nerezidentul nu-și respecta programul, dar cică e dreptul lui. Nu pot sa diger asa ceva, credeti-ma! Nu doresc din prima decăderea din drepturi, dar cumva sancționat ar fi ceva. Și da, avocații spun de fata cu minorii, dacă nu dorești nu te duci, și atunci minorul crede ca poate face după bunul lui plac. Fals, trebuie sa aibe legături și cu celalalt părinte, fie ca-i place, fie ca nu-i place. Dar ce facem când nerezidenți sicanează continuu?
When a scris:

Martonze, de ce un copil care dorește timp cu tatăl lui totuși nu vrea sa doarmă la el? Sunt la mijloc multe detalii pe care nu le cunoaștem sau le cunoaștem și sunt prea multe de povestit din nou.
Ideea este următoarea, copilul nu ar trebui sa aibă drept de veto. Este o imbecilitate în opinia mea ca în România minorului i se da șansă să nu respecte legea dacă vrea însă ne așteptăm ca după 18 ani sa o facă și atunci da, adultul poate fi silit sa o facă indiferent de sentimentele lui.
Exista un program de legături personale, dacă nu se respecta unul dintre părinți trebuie decăzut din drepturi pentru ca abuzează, ori rezidentul ori nerezidentul.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Folosiți executorul judecătoresc. Apoi încercați modificarea programului de vizita. Nu e normal ca toți ticăloșii, rezidenți sau nerezidenți sa poată șicana părintele responsabil. Eu asta as face. Sa se consemneze ca nu vine la programul de vizita. Nu a încercat nimeni pana acum sa ceara penalizări pentru nerespectarea programului. Eu as încerca. Sa vedeți atunci cum nu vor mai dori toți pierde vara sa aibă program de legături personale extins.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista pedeapsa pentru un drept.E simplu doamna sa deanun sms vineri dimineata saa intrebe vi sa iei copilul sau nu ca sa stiu ce program sa i fac.Nu vine sa die sanatos, anunti pe email si executorul lui ca nu s a prezentat la ora si ziua stabilita.
Peste 2 saptamani la fel, s au te duci si platesti 120ron la alt execuror si ceri sa vina vineri cu dvs la ora 18 sa consemneze ca tatal nu s a preezentat sa preia copilul.e simpku.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minori care nu vor sa mearga cu tata! Cristian0711 Cristian0711 In urma divortului, tatal are dreptul la doua saptamani sa ia copiii minori, etc! Copiii (8 si 10 ani), nu vor sa mearga! Asta si datorita comportamentului ... (vezi toată discuția)
Se ia sau nu în considerare într-un proces civil o expertiză psihiatrică a minorului? Martonze Martonze Bună ziua, În procesul de modificare a programului de relaţii cu copilul, tatăl cere expertizarea psihiatrică a acestuia la Serviciul de medicină ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)