avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva

imi poate spune cineva daca pt un autoturism folosit de director este deductibila tva aferent valorii reziduale?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 11:59, 17 Noiembrie 2009
Gasesti raspunsul la aceasta problema cititnd : www.avocatnet.ro/content/art...
O sa va mai dau imediat cateva trimiteri deoarece acest subiect a mai fost dezbatut aici !
Conform Ordonantei de urgenta nr.34/2009 : "Limitări speciale ale dreptului de deducere
Art. 1451. - (1) În cazul vehiculelor rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, nu se deduce taxa pe valoarea adăugată aferentă achiziţiilor acestor vehicule şi nici taxa aferentă achiziţiilor de combustibil destinat utilizării pentru vehiculele care au aceleaşi caracteristici, aflate în proprietatea sau în folosinţa persoanei impozabile, cu excepţia vehiculelor care se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:
a) vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază şi protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţi de vânzări şi de agenţi de recrutare a forţei de muncă;
b) vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru activitatea de taxi;
c) vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plată, inclusiv pentru închirierea către alte persoane, instruirea de către şcolile de şoferi, transmiterea folosinţei în cadrul unui contract de leasing financiar sau operaţional;
d) vehiculele utilizate în scop comercial, respectiv în vederea revânzării.
(2) Prin achiziţie de vehicule, în sensul alin. (1), se înţelege cumpărarea unui vehicul din România, importul sau achiziţia intracomunitară a vehiculului. "
Asadar, TVa-ul aferent taxei reziduale nu este deductibila.
Aici este si mai explicit : www.avocatnet.ro/content/art...
raspunsul in speta est : Nu , TVA nu este deductibila in acest caz .
Asa este. TVA aferenta taxei reziduale nu este deductibila pentru cazul prezentat de tine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare bon de casa combustibil gabi.b gabi.b Cum inregistrez un bon de conbustibil la o microintreprindere? Este deductibil tva? Mai este valabil oug 34/2009 \"De asemenea, atat la calculul profitului ... (vezi toată discuția)
Deducere tva pt.combustibil ContSters74711 ContSters74711 Activitatea principala a unei societati este \"Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea\" Caen 7112. Poate sa-si deduca tva-ul pt. ... (vezi toată discuția)
Deducere tva horeaalexandru horeaalexandru Buna ziua, As avea o intrebare la Dvs. La o firma de constructii se poate deduce TVA-ul la carburantii folositi. (cisterne, vole etc.) Daca da in ce ... (vezi toată discuția)