avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociație de proprietari fără activitate: nu avem ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociație de proprietari fără activitate: nu avem președinte iar firma care administrează imobilul nu-mi răspunde la întrebări

De la infiintare, acum citiva ani buni, asociatia den mproprietari n-a avut nicio sedinta. Nici nu tin sa fie, nu prea mi-au placut niciodata sedintele de orice fel, dar in cazul acesta totul e ciudat. In mai se face un an de cind platim o firma pentru curatenie, dar curatenia nu se face. Presedintele asociatiei s-a mutat din bloc anul trecut si, de atunci, ne reusesc sa aflu daca avem alt presedinte si cine este. Sintem administrati de URBICA, dar si acolo m-am lovit de obtuzitatea angajatilor si refuzul de a ma ajuta. Sint sfatuita de fiecare data sa ma adresez presedintelui, care nu exista, sau e secret. Ar mai fi si alte aspecte dar, daca imi raspundeti la problemele astea, poate restul nu mai sint asa de importante. Pecizez ca asociatia are 7 aparatmente, din care unul nu este locuit.
Multumesc,

Maria Dorohoi
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 11:30, 6 Ianuarie 2019
@economv, nu puteti cere absolut nimic din cele pe care le-ati indicat, desfiintarea asociației, închiderea notariatului, anularea actelor juridice, etc., faptul ca președintele asociației este mort și îngropat de cativa ani, nu are nicio legatura cu desfășurarea activitatii unei firme în bloc sau cu cea a asociației de proprietari!
Daca președintele dă colțul nu se anulează contractele semnate de el in calitate de reprezentant legal al asociației.
Iar comisia de cenzori este în fapt comitetul executiv.
In schimb, numele președintelui poate fi aflat atât de la primarie, de la serviciul relații cu Asociatiile de proprietari cât și de la polițistul de proximitate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Ianuarie 2019
cyan, moderator
Mai subliniez inca odata, noi nu aveam din 2013 presedinte,a decedat, la judecatorie nu s-a depus nici un act in care se apara numele unui nou presedinte.Daca la judecatorie apare in acte presedinte tot x, decedat din 2013,este logic ca actele juridice sa fie lovite de nulitate, cele incheiate dupa data decesului ultimului presedinte.Notariatul s-a deschis in 2015 si eu in baza raspunsului de la primarie in care se consemna ca a fost amendat x, pentru ca nu a convocat adunarea extraordinara, pentru alegerea unui nou presedinte,am obtinut constatarea nulitatii acordului asociatiei pentru deschidere birou, in instanta.Pot face plangere penala la politie pentru cine a semnat la presedinte dupa anul 2013, anul decesului ultimului presedinte.Chiar primaria mi-a indicat sa cer dizolvarea asociatiei, cf og 26/2000 pentru de 5 ani la judecatorie nu s-a depus nici un act care sa ateste ca s-a ales un nou un presedinte.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Ianuarie 2019
economv, utilizator
Asociațiile de proprietari sunt înființate în temeiul Legii 230/2007, în prezent L196/2018, și nu în baza OG 26/2006.
In consecință, nu au nicio legătură cu OG.
Cei de la primarie sunt pe dinafara cu cunoașterea legii.
Asociatia de proprietari este condusa de Comitetul executiv, președintele este doar unul dintre membri, chiar dacă este și președintele asociatiei și al CEx asta nu inseamna ca actele semnate de comitet cu majoritate de voturi nu sunt valabile.
Daca ati obtinut nulitatea acordului asociației pentru functionarea notariat ului, acum în ce situație se afla notariatul, mai funcționează sau nu?
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Ianuarie 2019
cyan, moderator
Buna ziua "ancamaria11".

1. Formulati o sesizare, in doua exemplare (dintre care unul pentru dumneavoastra, atasati in copie toate documentele de care dispuneti si solicitati numar de inregistrare) catre biroul de coordonare si verificare a activitatii asociatiilor de proprietari/locatari din cadrul primariei din proximitate.
Veti primi raspuns, in scris, in maximum 30 zile.

2. Pentru eventuale infractiuni sesizati parchetul din proximitate, in conditiile mentionate mai sus.
Pentru un raspuns va trebui sa aveti rabdare.

3. Pentru alte nelamuriri, astept intrebarile dumneavoastra.

Succes !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare ca si membru c.e. a a.g. bloc netinuta in 2020 pana astazi adrianm5 adrianm5 Sunt membru in comitetul executiv al unei asociatii de proprietari care nu a convocat adunarea generala anuala pentru 2020. Premise: - Am citit integral ... (vezi toată discuția)
Legalitatea convocării unei adunări generale extraordinare flory_mr flory_mr Vineri, 07.09.2018, s-a afișat la Avizierele celor 28 de scări din Asociația noastră, câte un Convocator prin care se anunță pentru azi, 14.09.2018, ... (vezi toată discuția)
Demis din comitetul executiv al unei asociatii absentnemotivat absentnemotivat Buna ziua, Azi am fost instiintat telefonic de catre presedinta asociatiei ca voi fi demis din Comitetul executiv pe motiv ca nu imi indeplinesc ... (vezi toată discuția)