avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu

Buna ziua.sora mea a fost in ccc pana in data de 14.10 2018..azi a aflat ca are de luat concediu 58 d zile de pe perioada de concediu de crestere al copilului.aai avut 5 zile de pe perioara de concediu prenatal.este posibil?daca da as vrea sa pot arata s eu angajatorului o lege un articol pt a putea beneficia si eu d concediu.multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:58, 2 Ianuarie 2019
Perioada CCC nu intra in calculul duratei concediului de odihna.

CCC nu intra in categoria concediilor medicale si , prin urmare, afecteaza durata concediului de odihna.

Art.145 C.mun.
...
(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
...
Si totusi surorii i.au pus la dispozitie aceste zile de concediu care au zis clar ca sunt de pe perioada cat a stat in ccc...
Legal, nu are cum decat daca asa ceva este prevazut prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contractul individual de munca sau prin regulamentul intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna divele divele O salariata care-si reia activitatea la data de 01.05.2016 dupa concediu crestere copil , care are o vechime de 10 ani in munca, la cate zile de concediu de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in legatura cu concediu de crestere copil. am fost ... stefanprisacariu stefanprisacariu Buna ziua, In legatura cu concediu de crestere copil. Am fost informat de angajator ca pe perioada de concediu, nu se calculeaza si zile de concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu ggdaniel ggdaniel Bună ziua sunt în concediu de crestere al copilului pana la 3 ani,pt handicap,mai am drept la concediul de odihna pt anul când am fost în concediu,pe 20 ... (vezi toată discuția)