avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Deshumare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Deshumare

Bună ziua, eu aş vrea să o deshumez pe mama anul acesta ( ea a murit în 1997) şi să o transport în satul unde s-a născut pentru a o îngropa acolo. Problema este că mătuşa mea care deţine mormântul în care este îngropată mama susţine că nu găseşte actul de concesionare. Ea are 81 de ani dar cred că nu vrea să mă ajute pentru că au fost neînţelegeri între ea şi mama în trecut mama a divorţat de tata care era fratele ei. Mătuşa mea a înfiat o fată care se află în Canada mutată cu familia. O să încerc să o contactez pe fata ei să o întreb dacă mă poate ajuta. Întrebarea este : dacă nu găsesc înţelegere la niciunul dintre ei, voi fi nevoită să îi dau în judecată? Mai întâi voi face plângere la poliţie în toamna aceasta 2019 - perioadă în care sper să o pot muta pe mama. Încerc până atunci să strâng banii necesari pentru mutare şi să mă informez ce pot face. La cimitir mi s-a spus că nici nu e nevoie să vină mătuşa, trebuie să am la mine buletinul ei şi actul de concesionare al mormântului, dar mătuşa refuză să mai comunice cu mine, mi-a închis efectiv telefonul în nas ieri, când încercam să o rog să caute actul prin casă, deşi sunt sigură că îl are dar nu vrea să mi-l dea şi nici nu vrea să meargă cu mine la cimitir. Nu ştiam ce probleme îmi va face mătuşa, că nu aş fi îngropat-o pe mama acum 21 de ani în mormântul ei (din cimitirul Reînvierea, în Bucureşti), dar nu am avut bani atunci să cumpăr mormânt nou. Eu sunt hotărâtă să o iau pe mama de acolo, nu vreau să fie niciodată îngropată la un loc cu mătuşa. Şi aşa în groapă mai sunt tatăl meu şi mama lui. Dacă mai moare şi mătuşa or să fie prea mulţi acolo. Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:32, 5 Ianuarie 2019
Problema esentiala nu este documentul propriuzis ci daca exista acordul de vointa al titularului locului de concesiune pentru a se interveni pentru deshumare
Chiar daca nu se gaseste contractul de concesiune,titularul se poate adresa administratiei cimitirului pentru eliberarea unui nou document si pentru desfasurarea procedurii de deshumare
Incercati sa solutionati amiabil prin intermediul altor rude comune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profanare de mormant, exhumare fara permisiunea proprietarului ContSters379157 ContSters379157 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema si as dori putina consultanta daca se poate. Sunt proprietarul unui loc de veci, unde a fost demult, in 1986 inmormantat ... (vezi toată discuția)
Loc de veci in concesiune pe viata coralina coralina Am un loc de veci cu certificat de mostenitor de la mama meu,ptr un loc de veci in judetul Galati.Este ingropat tatal meu ,acum 40 ani. Vreau sa-l donez ... (vezi toată discuția)
Mostenire parcela de pamant la cimitir raisa_tudorache raisa_tudorache Buna ziua, Eu am o problema legata de o parcela de teren pe care este inmormantata mama mea. Ea a murit cand eu aveam 13 ani (in 2001), si la momentul ... (vezi toată discuția)