avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Problema reparatie o masina
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Problema reparatie o masina

Buna ziua.
S-a cumparat o masina pe firma (duba transport) in august, iar pe 8 octombrie a avut accident. Masina este in leasing cu asigurare Casco. Vinovat este soferul celeilalte masini. Masina a fost dusa la un service autorizat agreat de asigurari. Pana aici nici o problema.
Dar... Suntem in 7 ianuarie si masina nu este reparata nici acum deoarece nu vin piesele (teoretic nu e vina nici macar a service-ului). Cum putem proceda?
1. Putem pune presiune pe asigurari ca nu s-a rezolvat problema in 3 luni? Ei totusi neavand cumva nici o vina deoarece nu prea e vina lor.
2. Exista vreo lege prin care leasingul sau aigurarile sau service ar trebui sa ne puna masina la dispozitie in locul celei defecte avand in vedere ca a trecut atata timp?
3. Nu exista vreo lege sa ne ajute sa reziliem contractul de leasing deoarece produsul nu a fost adus la conformitate intr-un anumit termen si de aici decurg o gramada de pierderi? (masina nu produce bani, asigurare si impozit pentru aceste 3 luni se plateste, leasingul de plateste, etc). Sau sa fie inlocuit produsul? Pana la urma noi suntem singurii pagubiti si restul castiga!
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2019
lauricafl, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:08, 8 Ianuarie 2019
1.- Solicitati in scris cu numar de inregistrare urgentarea reparatiei autovehiculului. Solicitati raspuns in scris in care sa se precizeze termenul de finalizare a reparatiei.
2.- cititi contractul de leasing si vedeti daca exista vreo obligatie a asiguratorului de a va pune la dispozitie un alt autovehicul pana la finalizarea reparatiei celui avariat. Dar reparatia autovehiculului se poate face si pe asigurarea RCA a conducatorului auto vinovat de producerea accidentului. In acest ultim caz puteti solicita despagubire pentru lipsa de folosinta a autovehiculului. In norma ASF nr. 20/2017 se prevede ca despagubirea pentru lipsa de folosinta se calculeaza pentru perioada reparatiei autovehiculului. In cazul Dvs. puteti solicita despagubire si pentru lipsa de folosinta pentru perioada necesara achizitionarii pieselor de schimb. Pentru aceasta perioada va este necesar raspunsul la cererea precizata la pct. 1.
In cuantumul despagubirii pentru lipsa de folosinta se poate include toate pierderile ce se datoresc nefolosirii autovehiculului.
Exista probabilitatea ca asiguratorul sa nu fie de acord cu solicitarile dvs. privind cuantumul despagubirii.. Va trebui sa incercati o rezolvare amiabila care probabil va esua si, in final, actionati societatea de asigurare in judecata.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte cerute de asiguratorul rca al vinovatului. e un abuz? kartush1977 kartush1977 Salut pe aceasta cale pe toti membrii foumului si pun cateva intrebari legate de un accident in care am fost lovit din spate. Mai exact treaba sta cam asa: am ... (vezi toată discuția)
Termen rezolvare dosar de daună: în cât timp de la întocmirea lui trebuie reparată mașina? Eulore Eulore Bună ziua va rog sa îmi spuneți în cât timp de la întocmirea dosarului de dauna trebuie reparata mașina? Și anume în data de 20 nov 2018 am fost ... (vezi toată discuția)
Despagubire stationare taxi putin mai complicata Kan Kan Buna ziua! In data de 22.08.2012 am avut un accident cauzat de celalalt sofer implicat, din care au rezultat numai avarii (serioase). Am completat constatul ... (vezi toată discuția)