avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 140 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cum se calculeaza cas si cass pentru o persoana ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cum se calculeaza cas si cass pentru o persoana asigurata din proprie initiativa( si care nu obtine venituri)

O persoana care nu obtine venituri si este asigurat voluntar la sanatate si pensii, ce contributii datoreaza pentru anul 2018 si 2019 si cum se calculeaza.
Cel mai recent răspuns: ana.petrescu1963 , utilizator 22:00, 10 Ianuarie 2019
Pentru cass depuneti declaratia unica la finante in care optati sa platiti sase luni 10% din salariul minim lunar care in 2019 este 2080 lei si veti fi asigurata tot anul. Plata la finante.
Pentru cas direct la casa de pensi si va asigurati la ei ca persoana fara venit si vei plati tot la ei lunar 520 lei adica 25 % din salariul minim lunar care in 2019 este 2080 lei.
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii srl fara salariati hurairinastefania hurairinastefania Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri cu privire la contributiile CAS si CASS pt un SRL nou infiintat fara salariati. Eu voi fi asociat unic si ... (vezi toată discuția)
Pentru pfa MaryMarian MaryMarian Dacă obțin un venit de ex de 1000 lei pe lună plătesc după acel venit cas și la pensie. Adică plătesc după venitul pe care îl obțin. Vă mulțumesc (vezi toată discuția)
Plata contribuțiilor oanaiordache86 oanaiordache86 Buna seara, Dacă doresc sa îmi plătesc eu contribuțiile la sănătate și pensie, cât m-ar costa? (vezi toată discuția)