avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Autorizatie de construire extindere balcon etaj 1
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Autorizatie de construire extindere balcon etaj 1

Buna ziua. Locuiesc la bloc la etajul 2. Vecinul de la etajul 1, doreste sa extinda balconul existent pe toata lungime apartamenului. Prin CU, i s-a solicitat acordul proprietarilor adiacenti (et.2 adica eu si parter). Nu am fost de acord pe motiv ca va fi afectata structura de rezistenta a blocului. Vecinul in cauza a spus ca ma va chema in instanta. Stiu ca este posibil sa obtina o hotarare judecatoreasca favorabila in cazul in care instanta considera ca refuzul meu este neintemeiat care sa tina loc de acordul meu in procesul de autorizare a constructiei. Intrebare: in cazul in care instanta decide in favoarea sa, sunt pasibil de amenda sau alte cheltuieli de judecata, daune etc? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: RaduTag , utilizator 20:33, 10 Ianuarie 2019
Greu de crezut ca vecinul sa obtina autorizatie modificare aspect exterior imobil de locuit in comun
Regula generala este ca cel care pierde procesul suporta si cheltuieli de judecata,
Are certificat de urbanism deja. Ideea este ca mi-as da acordul notarial dar nu stiu daca pot sa impun niste conditii in acest acord. Exprimate in termeni non-tehnici - nici-o gaura sau zgarietura pe elementele de constructie aferente apartamentului meu pe perioada lucrarilor si nic un element de sustinere ale balconului modificat legat de aceleasi elemente. Cu alte cuvinte, sa faca dar fara sa-mi afecteze proprietatea. Cred ca este o cerinta pertinenta dar nu stiu daca poate fi trecuta intr-un acord notarial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, apartamentul meu este situat la etajul 3 si am un ... Lianacg Lianacg Buna ziua, Apartamentul meu este situat la etajul 3 si am un balcon care iese in exteriorul blocului si nu are acoperiși, este sub cerul liber. La etajul 4 ... (vezi toată discuția)
Montare ascensor mrp mrp Montare ascensor, legislatie in domeniu, acordul asoc. de proprietari. (vezi toată discuția)
Constructie balcon/terasa Bogdan101Stefan Bogdan101Stefan Buna ziua, va scriu pentru a va cere sfatul in privinta vecinului de la etajul superior, eu locuiesc la 1, care doreste sa isi construiasca un balcon pe care ... (vezi toată discuția)