avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu notarii.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu notarii.

Eu am la tara un teren intravilan de 15 ha intr-o comuna care in grila notariala face 3 milioane de lei, 20 lei/ mp, o suma exagerat de mare. Cumparatorul a zis ca nu imi poate oferi mai mult de 150000 de lei, adica de 20 de ori mai putin decat in grila notariala. Nu e vina mea ca primarul l-a transformat din teren extravilan in intravilan. In cazul acesta cumparatorul plateste autentificarea si intabularea la pretul de 3 milioane cat e in grila notariala, nu la pretul de 150000 de lei pe care mi-l da mie. Iar eu nu platesc niciun impozit, asa este ? Ca este sub 450000 de lei , nu? Dar nu mi se pare corect ca cumparatorul sa plateasca autentificarea si intabularea la suma de 3 milioane de lei. O face el terenul 3 milioane de lei, dar oamenii acolo nu au bani, si eu sunt nevoit sa ma multumesc si cu o suma de 20 de ori mai mica de 150000 de lei. E ca si cand as vinde o paine de 1,20 de lei cu 6 bani, dar ce sa fac ?
Cel mai recent răspuns: marielamotte200 , utilizator 16:07, 12 Ianuarie 2019
Sa va gasiti alta ocupatie daca va plictisiti..
Dvs il vindeti la pretul pietii ca asta e, piata dicteaza pretul.
Suportati taxele la jumătate, daca va e atat de mila de cumpărător.
Ar fi bine sa il vand la pretul din grila notariala, dar din pacate nu o sa imi dea nimeni 3 milioane de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terenuri supraevaluate in grila notariala din 2024 firma sc amt ... gigliola gigliola TERENURI SUPRAEVALUATE IN GRILA NOTARIALA DIN 2024 FIRMA SC AMT SRL A EVALUAT TERENUL EXTRAVILAN NEPRODUCTIV LA 8400 LEI / HA. ACEST EVALUATORI ISI BAT ... (vezi toată discuția)
Ieșire din indiviziune (teren). taxa de timbru este foarte mare, prin ce altă modalitate aș putea să obțin jumătatea mea? doina-dobrescu doina-dobrescu Buna ziua, Dupa divort, impreuna cu fostul meu sot avem un teren intravilan de 5 ha. De 20 de ani ma rog sa vindem acest teren si nu vrea, nu vrea sa vina la ... (vezi toată discuția)
Act notarial corneltorcea corneltorcea Buna ziua , vreau sa cumpar o casa si un teren extravilan , iar proprietarul a devenit de curind proprietar pe aceste bunuri (teren si casa ) in urma unei ... (vezi toată discuția)