avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... În ce bază legală pot fi pedepsiți cei care ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

În ce bază legală pot fi pedepsiți cei care măsluiesc kilometrajul mașinilor second hand?

As vrea sa stiu si eu, daca stie cineva, care este aricolul adaugat in codul penal, care ne face raspunzatori pentru masluirea kilometrajului auto.multumesc
Ultima modificare: Vineri, 18 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 21:37, 18 Ianuarie 2019
Nu pot sa dovedesc ca el e cel care ar fi dat kilometrajul inapoi. E posibil doar sa fi stiut de acest viciu. Pe diagrama de la service, imi apare ca kilometrajul a fost resetat in 0 in urma cu 540 de zile, iar cel care mi-a vandut mie masina o detine din august 2018. Mi-a vandut-o cu vicii ascunse si la supra pret. Eu as fi considerat ca e un pret ok 4300 de euro, avand 160000 de km reali, asa cum a zis el. Apoi am descoperit un contract de vanzare cumparare in acte, intre el si un anumit Milev, pt suma de 3400 de euro. El a stiut ca masina are vicii pt ca nu mi-a spus, dar in momentul cand i-am zis eu de ele, a zis ca: crede-am ca stiai.
Îţi pierzi vremea în penal. Mai ales la maşini mâna a doua.
Dacă ţi-a vândut-o pe principiul "văzut plăcut" înseamnă că vânzătorul nu ţi-a dat nicio garanţie că maşina are un anume kilometraj sau că are piesele în perfectă ordine sau că nu a avut niciun accident. Nu-ţi garantează că mergi fără probleme cu ea la Paris şi nici că poţi face taximetrie cu ea. Nu primeşti nici garanţie generală de calitate la piese, nici garanţie de conformitate pentru un scop special. Nu garantează împotriva viciilor ascunse.
Principiul "văzut plăcut" înseamnă că nu-ţi garantează nimic şi vinde produsul "aşa cum este".
Dacă vânzătorul te-a minţit, atunci avem fraudă civilă.
Dacă ai cumpărat de la o firmă, atunci există anumite pârghii.
Dacă ai cumpărat de la persoană fizică, samsar de maşini, trebuie să dovedeşti că este profesionist, adică vinde maşini ca profesie.
Mergi pe penal şi vei avea o uriaşă pierdere de vreme şi bani. Este foarte greu de dovedit intenţia de înşelăciune la maşinile second hand.

Noi, românii, una două PENAL, PENAL. 99, 99% din plângeri sunt aruncate la gunoi sau se rezolvă după ani de zile tot prin aruncare la gunoi (clasare).
Toate acestea îngreunează enorm sistemul penal cu nimicuri.
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2019
Albert Kurtyan, Consilier juridic
Fara a avea cea mai mica intentie de a va certa... dumneavoastra ati cumparat masina fara sa o duceti la o verificare?
Am dus-o si eu la o verificare asa pe care o face orice service de colt de strada. Sa-mi spuna daca a fost lovita, daca nu cumva pierd vreo roata, daca trebuie schimbate telescoape, distributie. Am acceptat viciile gasite la service-ul respectiv, dar acest vanzator nu a spus nimic dintre viciile ce le stia el. In fiecare si gaseam cate ceva stricat. Apoi am decis sa o programez la reprezentanta la verificat si, a iesit dezastru. 224.000 de km stersi din memorie, kit de ambreaj care trebuie schimbat, bujii, bobina, furca cuplaj etc. Și ca sa fie treaba treaba de astazi la 10 zile de la cumparare nu mai merge deloc. Acum doua zile i-am facut verificarea respectiva, iar astazi imi arata in bord matrul Motor, nu se mai tureaza, merge sacadat.

pop_m a scris:

Fara a avea cea mai mica intentie de a va certa... dumneavoastra ati cumparat masina fara sa o duceti la o verificare?

Ce treaba are ANPC in cazul vanzarii-cumpararii unui vehicul second hand intre 2 persoane fizice?


Dacă este samsar de maşini atunci este profesionist, chiar dacă spune că este persoană fizică şi deci intră sub incidenţa normelor meţionate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am achizionat recent o masina, care era listata pe ... Mioara Bacău Mioara Bacău Cumpărare masina cu grave vicii ascunse!!!! Am achizionat recent o masina, care era listata și pe autovit.ro, iar cei de acolo m au pus in legatura cu ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o mașină de 24 h și nu mai pornește. vreau să dau în judecată vânzătorul pentru viciu ascuns, am șanse de câștig? Relu Timișoara Relu Timișoara Am cumpărat o masina de 24 h si numai pornește si ca atare am dus masina la service unde am aflat ca s-a lucrat la motor. Vânzătorul susține ca nu, cu ... (vezi toată discuția)
Teapa masina motor defect Sixsense Sixsense Am fost inselat de firma. Este vorba de o masina cumparata care dupa 800 km ia crapat motorul, Am vorbit cu vânzătorul despre masina nu stiam ca tatal ... (vezi toată discuția)