avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata apa neconsumata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata apa neconsumata

Buna ziua! Pe data de 28 decembrie am fost la asociatie sa declar indexul la apa. Doamna de la caserie imi trecuse deja 1 mc, cu toate ca eu nu am avut consum deloc (inca nu m-am mutat in apartament). Index in apartament - 308, index trecut de asociatie - 309. Nu a mai vrut sa modifice, ramanand acel 1 mc in plus. Pe data de 7 ianuarie au venit si ne-au montat apometre radio. Cand am fost la asociatie si le-am spus ca mi-au trecut 1 mc de apa pe care nu l-am consumat si nu mai am cum sa-l consum, mi s-a zis ca nu mai au ce sa faca pentru ca listele de plata pe luna decembrie au fost facute deja si trebuie sa platesc si acel mc. Intrebare: este normal sa platesc acel mc pe care nu l-am consumat? Mentionez ca mai am de platit si 0,43 mc de apa diferenta de consum intre indexul declarat de locatari si cel constatat la apometrul instalat la scara blocului. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 10:47, 21 Ianuarie 2019
Contestati in scris lista de plata și solicitati nr de înregistrare președintelui asociatiei.
Se poate regla luna urmatoare, plecand de la index 01 la apometrul nou.
Este situatue delicata deoarece in luna decembrie nu exista apometru instalat respectiv nu se poate demonstra de niciuna dintre parti consumul realizat
Nu este legala pretentia administartorului de imobil care este justificata strict pebtru acoperire factura apa
Exista dovada consumului realizat. In momentul in care s-a instalat apometrul radio s-a luat indexul apometrului vechi, respectiv 308, iar eu la asociatie figurez cu indexul 309. Nu trebuiau ei sa se autosesizeze si sa-mi scada mc trecut in plus? Sau cel mai corect mi se parea ca la sfarsitul lunii decembrie cand m-am dus sa declar indexul, sa-mi modifice cu cel declarat de mine (308), nu sa-l lase pe cel trecut de ei (309).
Unii isi bat capul cu diferente de zeci sau sute de metri cubi si nu pot sa le rezolve echitabil, in timp ce altii rastoarna pamantul pentru 1 amarat de metru cub. plus ca a mai platit 0.43...

Alte discuții în legătură

Cum se citeste corect acest tip de apometru ? Sandu111 Sandu111 Buna ziua ! Doresc sa stiu cum sa citeste mai exact acest tip de apometru ... (vezi toată discuția)
Apometru apa rece, probabil inlocuit/ defect dupa curatenia din baie, bun de plata diferenta de 200mc Alinush11 Alinush11 Buna seara! Am o problema cu asociatia si vreau un sfat. In luna aprilie ac, am facut curatenie in baie, schimbare gresie, faianta, etc, tevi si racorduri. ... (vezi toată discuția)
Citire contor apa Robby_na Robby_na buna ziua! as vrea sa stiu, explicit, cum se citeste contoarul la apa ( apometru 5 cifre, ex. 00789), pentru a evita discutiile in contradictoriu cu alte ... (vezi toată discuția)