avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatăl minorului nu vrea să îmi dea declarația ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatăl minorului nu vrea să îmi dea declarația necesară ieșirii cu minorul din țară și nici nu plătește pensie de întreținere. Cum să procedez pentru a rezolva aceste probleme?

Buna ziua,

Va rog sa ma indrumati cum pot proceda cu urmatoarea speta: Sunt divortata de 3 ani si am un copil de 8 ani, divort prin notar, domiciliul copilului fiind la mine, insa, intrucat tatal nu a dorit sa isi asume nicio suma de intretinere, s-a specificat doar ca vom participa in mod egal la ce tine de scoala si activitati extrascolare. In fapt, nu si-a respectat intelegerea, si a dat doar o parte foarte scurta de timp, cat a considerat, neluand in calcul nevoile copilului.

De 2 ani este plecat in Anglia, venind de cateva ori pe an in tara. In ultima jumatate de an, au contribuit parintii lui, in locul lui, intrucat el nu doreste sa trimita nicio suma.

Pe langa acest aspect, ma rog de ceva vreme de el, prin mesaje (intrucat nu doreste sa comunice cu mine de niciun fel), sa imi dea o procura, valabila pentru 1 an, pentru a putea face vacante cu copilul si in afara tarii, insa nu imi raspunde, raspunsul subintelegandu-se ca este negativ.

Avand in vedere cele de mai sus, cum pot proceda? Legat de procura, pensie, etc? Am sanse sa obtin custodia toatala si stabilitrea unei pensii stabile? Pe langa acest aspect, se poate face dovada venitului, avand in vedere faptul ca, nu locuieste in tara?

Multumesc,
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Lilit2019 , utilizator 09:29, 22 Ianuarie 2019
Multumesc pentru raspuns!
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2019
Lilit2019, utilizator
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate un minor să plece cu școala în altă țară fără acordul tatălui Mirela Marinași Mirela Marinași Fiul meu este în anul 3 profesională și în martie ar trebui să plece cu clasa în schimb de experiență în Cipru pentru 2,3 săptămâni El face 18 ani ... (vezi toată discuția)
Pasaport si acord scoatere copil din tara Aradia Aradia Sora mea este divortata de sotul ei de 4 ani, au impreuna o fata de 14 ani. In acesti ani el si-a vazut copilul de 2-3 ori. Desi au custodie comuna nu s-a ... (vezi toată discuția)
Domiciliul minorului in alta tara fara consimtamantul tatalui mioara2012 mioara2012 Buna seara. Va rog daca se poate sa ma ajutati in urmatoarea problema: Am divortat in urma cu aproape 3 ani, iar minorul are domiciliul stabilit la mama, ... (vezi toată discuția)