avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Măsurarea sunetelor deranjante la bloc: în ce ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Măsurarea sunetelor deranjante la bloc: în ce măsură se pot folosi, în propria casă, sonometre cu înregistrare continuă 24h + camere video cu infraroșu / filmare nocturnă ca probe într-un eventual proces civil?

După multe discuții cu un vecin (peste 20 de ciocăneli la usa lui la ore aflate în intervalul 23:30-03:00 + chemat poliția locală 1 dată) ,mai nou a decis să nu mai doarmă mai mult sau mai puțin și fără a da prea multe detalii, să zicem că vrea și vecinii să facă la fel.

As dori să știu în ce măsură se pot folosi, legal (in propria casă) sonometre cu înregistrare continua 24h + camere video cu infraroșu / filmare nocturnă că probe într-un eventual proces civil?

Trebuie sa fie omologate și/sau cu metronomia la zi?
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: FlorinMican , utilizator 22:05, 12 Noiembrie 2022
dlTinca, trimite-ti famila in tenerife, angajaza un dj, vb cu asociatia si da un concert 24/24, 7/7, si vezi ce zice vecinu'. stii, cui pe cui se scoate. promite-i ca repeti figura minim 1 data pe luna. pune rock si sinfonica, 2 la 3 ore. de plictiseala pune si gica P, apoi bug M. daca ai prieteni cu catei, e perfect o inregistrare la 04:36 la max. neaparat la 06:45 silence - la trompeta :)
Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2019
61dan, utilizator
Garda de mediu, efectuează măsurători înafara locuințelor.
Direcția De Sănătate Publica, măsoară zgomotul in interiorul locuințelor.
Vedeți cele două instituții din localitatea dumneavoastră, dacă au sonometre omologate și personal acreditat (atestat) pentru a efectua aceste măsurători.
Limitele de zgomot în interiorul locuințelor și în exteriorul locuințelor sunt menționate în Ord. MS nr.119/2014 cu modificările și completările ulterioare.
Solicitați măsurători de zgomot de la cele doua instituții printr-o sesizare.
Am avut dea face cu aceste probleme, succes.

Tinca N. a scris:

După multe discuții cu un vecin (peste 20 de ciocăneli la usa lui la ore aflate în intervalul 23:30-03:00 + chemat poliția locală 1 dată) ,mai nou a decis să nu mai doarmă mai mult sau mai puțin și fără a da prea multe detalii, să zicem că vrea și vecinii să facă la fel.

As dori să știu în ce măsură se pot folosi, legal (in propria casă) sonometre cu înregistrare continua 24h + camere video cu infraroșu / filmare nocturnă că probe într-un eventual proces civil?

Trebuie sa fie omologate și/sau cu metronomia la zi?

Gasiti pe site-ul Inspectiei muncii - firme (SEPP) autorizate sa efectueze determinari de zgomot si vibratii la limita apartamentului dvs.
[ link extern ]
Contracost, aceste firma va pot emite buletine de determinare noxe fizice (zgomot si/ sau vibratii) in care se mentioneaza ora determinarii, valoarea inregistrata si valoarea de referinta, maxim admisa.
va salut cu respect, doresc sa va intreb , am o vecina cu un caine ce latra noaptea dupa ora 8 pana la 11 ( in cazul in care vine acasa de la munca si numai pleaca undeva ) si nopti in care latra pana dimineata cand vine de la vreo petrecere, politia locala a dat amenda dar cand ii sun si nu e nimeni acasa ( cainele latrand fara oprire ca e singur si se panicheaza ) politia spune ca nu are ce face ca nu e nimeni acasa cu care sa vorbeasca. Ce proba este cea mai buna in instanta inafara de martori ca vecinii nu se baga. si cat de dificil este sa castig ? timp , cost etc. Va multumesc anticipat
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuia sa deschideti o discutie noua.
Puteti trimite vecinei dvs. o notificare scrisa, prin posta, cu confirmare de primire, prin care ii cereti sa respecte Legea nr. 61/ 1991 art.2 pct. 25-27, in caz contrar urmand a va adresa instantei de judecata.
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_361...
Nimeni nu va poate garanta ca o actiune in instanta va fi favorabila dvs.

Alte discuții în legătură

Vecina mea are amplasat de cateva luni un generator electric ... Lavinia_Elisa Lavinia_Elisa Vecina mea are amplasat de cateva luni un generator electric care ne poluează atât din cauza zgomotului cât si a noxelor. Situația e de așa natura încât ... (vezi toată discuția)
Expertiza fonica in interiorul unei case la curte. cdragoman cdragoman Detin un atelier de broderie industriala, care este pe hotar cu vecina din stanga. Aceasta se plange ca nu mai poate trai din cauza zgomotului si vibratiilor ... (vezi toată discuția)
Rugaminte virgilciobanu virgilciobanu Am o gradina in granita cu mine un vecin are casa ,si a montat agregatul de aer conditionat pe peretele spre grafina mea ,lucru care ma deranjeaza datorita ... (vezi toată discuția)