avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare RCS&RDS
Discuție deschisă în Executare silită

Executare RCS&RDS

Am contractat un abonament de telefonie mobila de la RCS&RDS pe o perioada de un an, dar l am folosit ~doua luni - fără achizitia niciunui alt serviciu sau bun, legat de acest abonament; am achitat facturile aferente la timp, iar ulterior, după aceste doua luni, am decis sa mi portez numărul de telefon in alta rețea, data fiind calitatea slaba a serviciilor.
RCS&RDS îmi solicita plata in întregime a perioade contractuale, fiind informat printr-o nota de executare silită. Suma este irelevanta - 297 de lei -.
Nelamurirea mea:
Au vreun temei legal sa mi solicite aceasta suma?

Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: radulucian 22 , utilizator 18:01, 2 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc, Paul!

Cunosc acest aspect, tocmai de aceea m a indus in eroare acțiunea lor.

Continuând aceasta discuție:
Care sunt șansele sa obțin despăgubiri din partea companiei, in cazul in care instanta decide ca am fost nedreptățit?

Teoretic mi au lezat imaginea de debitor, prin raportările făcute către Biroul de Credit S.A. si anume “întârziere la plata facturii aferentă serviciilor de telecomunicații” - fapt ce mi va reduce scorul de bonitate și, implicit, provoca disconfort in viitoarele acțiuni economice.
Nu exista prejudiciu suferit in cazul in care este incetat contractul inainte de termen, exceptie fiind situatiile expuse mai sus. Tocmai din acest rationament este considerata abuziva taxa de reziliere solicitata de companii.

Este putin probabil ca RDS sa il actioneze in judecata din 2 motive:
-nu au suferit niciun prejudiciu
-prejudiciul pretins de ei este de 297 lei.
In ipoteza in care intr-adevar il vor chema in judecata, cheltuielile de judecata cel mai probabil sunt reprezentate de taxa de timbru in cuantum de 24 lei, fara onorariu avocatial, deoarece astfel de actiuni sunt gestionate intern cu ajutorul consilierilor juridici.

Sfatul meu: Contactati RDS printr-o notificare scrisa, e-mail etc. si transmiteti-le ca solicitarea lor privind taxa de reziliere este abuziva si nu o veti achita. Ba mai mult, considerati ca este necesar sa va adresati ANPC pentru lamurirea situatiei.

Cu placere!

Pentru a obtine despagubiri, trebuie sa faceti dovada existentei unui prejudiciu concret, ceea ce s-ar putea sa fie mai dificil, insa puteti obtine stergerea datelor de la Biroul de Credit..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Excelent!
Demarasem deja procesul de informare, însă vreau sa ți mulțumesc încă odata pentru promptitudine.

O a doua părere nu dăunează niciodată.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gi-jane2 - de asemenea: mulțumesc pentru răspuns.

Alte discuții în legătură

Rezilierea fara taxe a abonamentelor la internet pirlog_mihai pirlog_mihai Am un contract cu firma RDS-RCS incheiat pe data de 28/09/2012 pe o perioada de 18 luni,in primele 6 luni beneficiind de o reducere de 50% din pretul normal al ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa de mentenanta - televiziune, telefonie gnicolae gnicolae http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/companii/rcs-rds-amendata-cu-300-000-de-lei-199764.html RCS & RDS a fost amendată de Autoritatea Naţională pentru ... (vezi toată discuția)
Problema contract rds mihbar mihbar Buna ziua Sunt intr-o situatie total neplacuta cu cei de la RCS-RDS Romania. In urma cu 6 ani am facut un contract ei pentru un serviciu CableLink. In ... (vezi toată discuția)