avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract de închiriere masina
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract de închiriere masina

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare: am un srl iar administratorul (pers. fizica) vrea sa faca un contract de inchiriere cu firma pt un autoturism. Contractul se mai inregistreaza la anaf? Sau tb sa depuna in 30 zile decl 212? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 18:53, 24 Ianuarie 2019
Nu se mai inreg la ANAF, se depune doar Declaratia unica.
Declaratia unica se depune in 30 de zile de la inchirierea contractului si se completeaza numai la estimativ, corect?
Ultima modificare: Joi, 24 Ianuarie 2019
niko79, utilizator
(6) Contribuabilii care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor din patrimoniul personal, altele decât veniturile din arendare pentru care impunerea este finală, au obligația să depună declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice, în termen de 30 de zile de la încheierea contractului între părți.

Completati venitul brut:

Venitul brut reprezintă totalitatea sumelor în bani şi/sau echivalentul în lei al veniturilor în natură stabilite potrivit contractului încheiat între părţi, pentru fiecare an fiscal, indiferent de momentul încasării acestora. Venitul brut se majorează cu valoarea cheltuielilor ce cad, conform dispoziţiilor legale, în sarcina proprietarului, uzufructuarului sau a altui deţinător legal, dacă sunt efectuate de cealaltă parte contractantă.
În cazul în care chiria este exprimată în valută, venitul estimat înscris în declaraţie se evaluează pe baza cursului de schimb al pieţei valutare, comunicat de Banca Naţională a României, valabil în ziua precedentă celei în care se depune declaraţia.
5.7.7. Rd. 2 "Cheltuieli deductibile" - se înscrie suma rezultată prin aplicarea cotei de 40% la venitul brut (rd.1), reprezentând cheltuieli deductibile aferente venitului.
5.7.8. Rd. 3 "Venit net anual estimat" - se înscrie suma reprezentând diferenţa dintre venitul brut (rd. 1) şi cheltuielile aferente deductibile (rd. 2).
5.7.9. Rd. 3.1 "Venit impozabil" - se înscrie suma de la rd. 3 "Venit net anual estimat".
5.7.10. Rd. 4 "Impozit anual estimat" - se înscrie suma rezultată din aplicarea cotei de impozitare de 10% asupra valorii înscrise la rd. 3.1 "Venit impozabil".



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum completez declaratia 200 ContSters138151 ContSters138151 Buna dimineata, As avea si eu niste nelamuriri, m-a rugat cineva sa il ajut sa completeze declaratia 200... Persoana respectiva a avut un spatiu comercial pe ... (vezi toată discuția)
Declaratia 200 bellefille bellefille Buna seara.Am nevoie de ajutor in legatura cu completarea Declaratiei 200,pentru venituri obtinute in 2014,pentru din cedarea folosintei bunurilor (cote ... (vezi toată discuția)
chiria apartament iulica2009 iulica2009 buna ziua, dau in chirie un apartament si as dori sa stiu cat este impozitul care trebuie sa-l platesc la Finante pe chiria incasata (vezi toată discuția)