avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am probe că soția are relații extraconjugale. Se ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am probe că soția are relații extraconjugale. Se pot aduce aceste probe în instanță în vederea obținerii custodiei copiilor?

Eu am probe concrete cum ca sotia mea are relatii extraconjugale ( inregistrari audio, video, martori ). Chiar au fost impreuna intr-un alt judet, cazati la hotel in aceeasi camera, trei zile ( probabil parasire domiciliu !? ). In cazul unui divort se pot aduce aceste probe in instanta in vederea obtinerii tutelei celor doi copii pe care ii avem impreuna, de 9 si 14 ani? Cu restul bunurilor ne-am inteles de principiu, copiii au ramas obiectul disputei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cadrul probatoriului necesar investirii instantei se impune sa puneti la dispozitia acesteia inscrisurile si martorii care cunosc situatia de fapt.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca userul are dreptate, faptul ca maritata fiind isi lasa casa si copii si pleaca zile intregi cu amantul arata unu ca nu minorii sunt pe primul plan pentru ea si doi ca nu poate fi in model din punct de vedere moral pentru acestia.
Daca dorea sa se desparta nimic nu o impiedica sa depuna actiunea de divort, sa se desparta si in fapt si apoi sa plece cu amantul.
CE pot invata copii din actiunile mamei? CE model poate avea fata de LA mama care sta prin hoteluri?
Un Avocat bun poate intoarce situatia in favoarea dumneavoastra.
Cand sotia mai pleaca la escapade cu amantul II dati mesaje ca minorii intreaba de ea, ca au vrut sa vorbeasca cu ea de teme si ea nu e acasa, ca e copilul bolnav si ca nu inteleg de CE mama pleaca de langa el cand nu se simte bine, lucruri de genul Avesta ca sa puteti dovedi in instanta ca mama neglijeaza minorii si ca parinte le care are grija de ei sunteti de fapt dumneavoastra.
Imi pare rau ca treceti prin ASA ceva.
Va rog insa sa feriti copii pe cat puteti de CE va urma si mai ales sa nu faceti sau sa spuneti nimic care ar putea sa strige imaginea mamei in ochii lor.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
when a scris:
Cred ca userul are dreptate, faptul ca maritata fiind isi lasa casa si copii si pleaca zile intregi cu amantul arata unu ca nu minorii sunt pe primul plan pentru ea si doi ca nu poate fi in model din punct de vedere moral pentru acestia.

Nimic mai adevarat! Faptul ca o relatie extraconjugala e considerata exclusiv motiv de divort, dar fara legatura cu copiii, e o mare prostie. Din pacate, nu singura. Cata vreme ai intretinut o relatie extraconjugala ai asumat, ai acceptat, ca iti poti destrama familia si lasa copiii fara mama/tata. Asta spune ceva despre cine e pe primul loc pentru tine: copiii sau propria simtire de bine. Cat priveste modelul de educatie, ce sa mai vorbim.
Dvs insa trebuie sa va concentrati, NU pe ce face ea rau, ci pe ce faceti dvs bine!cIngrijiti copiii, faceti teme cu ei, ii duceti la un sport, tineti legatura cu scoala etc, aveti loc de munca stabil si venituri sigura (eventual ajutor din partea parintilor dvs). Mai conteaza si daca copiii au crescut in casa in care in prezent locuiti toti trei, ce ar putea spune vecinii dvs etc
si anticoade are mare dreptate, multi "luptatori" pentru copii, cred ca un copil e doar amuzant si dragut, iar iubitul arde de nerabdare sa plateasca meditatii la mate si sa faca fata crizelor de adolescenta.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Infidelitatea reprezinta un motiv de divort, nu are niciun efect in ce priveste forma de autoritate parinteasca.

De principiu, cata vreme copiii sunt bine ingrijiti, educati, locuinta acestora este stabilita la mama .( aceasta prezinta garantii materiale si morale, in procesul de crestere si educare a minorilor ).

Ascultarea minorilor cu varsta de peste 10 ani este obligatorie, si este realizata in camera de consiliu.

Ascultarea minorilor care nu au implinit varsta de 10 ani este facultativa.

De principiu, autoritatea parinteasca este exercitata in comun .(aceasta institutie reprezinta ansamblul de drepturi si obligatii ce le revin parintilor ).

Optiunea minorilor este foarte importanta.

Vor fi analizate relatiile de atasament derulate.

Instanta de tutela ia masuri in functie de interesul superior al minorilor.

Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce "garantii morale" ar putea reprezenta un parinte adulterin? Ce mult ne place limbajul de lemn, sforaitor, fara legatura cu realitatea. Nu ma refer la dvs dna av, caci nu dvs ati scris legea, ci la leguitor.
Cum adica "copiii sunt bine ingrijiti" cand preocuparea mamei e amantul, nu copiii? Ingrijiti cand? Cand nu are intalniri cu iubitul?
Nu o impiedica nimeni pe aceasta sau alta mama, valabil si in cazul tatilor, sa-i spuna sotului ca doreste sa divorteze si sa incheie relatia in mod corect. A preferat minciuna, promiscuitatea adulterului si acum e gata sa "educe si sa ofere garantii morale"?

Alte discuții în legătură

Divorț cu minori Georo2005 Georo2005 Buna seara. Am nevoie de sfaturi cat se poate de amănunțite si daca se poate un cost estimativ. Cei doi părinți decid sa divorțeze după ce mama este ... (vezi toată discuția)
Custodie copil si parasire domiciliu nsa nsa Va deranjez cu o intrebare, daca sotia a parasit domiciliul impreuna cu copilul minor (sub 1 an) si s-a mutat la cineva cu are are o relatie, urmand ca ... (vezi toată discuția)
Divort - cauza infidelitate . ce se intampla cu copilul ? DionaDiana DionaDiana Va rog sa ma ajutati cu o parere avizata daca puteti. In cazul unei casatorii de 6 ani in care sotul inseala , cum va decurge divortul ? Sotia a vorbit ... (vezi toată discuția)