avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am probe că soția are relații extraconjugale. Se ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am probe că soția are relații extraconjugale. Se pot aduce aceste probe în instanță în vederea obținerii custodiei copiilor?

Eu am probe concrete cum ca sotia mea are relatii extraconjugale ( inregistrari audio, video, martori ). Chiar au fost impreuna intr-un alt judet, cazati la hotel in aceeasi camera, trei zile ( probabil parasire domiciliu !? ). In cazul unui divort se pot aduce aceste probe in instanta in vederea obtinerii tutelei celor doi copii pe care ii avem impreuna, de 9 si 14 ani? Cu restul bunurilor ne-am inteles de principiu, copiii au ramas obiectul disputei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din ceea ce ati scris nu reiese ca ea si-ar fi neglijat copiii sau ca dvs va ocupati mai mult decat ea de acesti copii. Mi se pare mai degraba o razbunare si un santaj din partea dvs, legandu-va de copii, pentru ca v-a inselat. In descrierea situatiei, dvs prezentati doar relatia extraconjugala, ceea ce , asa cum au scris domnii avocati, o sa va ajute la desfacerea casatoriei, insa nu ati pomenit deloc faptul ca ea ar fi o mama rea pentru copiii ei, ca ii neglijeaza ( inafara de faptul ca a fost plecata 3 zile - multe mame pleaca si mai multe zile in delegatii, dar asta nu inseamna ca pot fi decazute din drepturile parintesti pe motiv de neglijare :) ) si cel mai probabil nu puteti spune asta, pentru ca daca ar fi asa, ati fi inceput cu acest aspect si nu cu infidelitatea :) . Nu va mai legati de copii pentru razbunare pentru ca o sa aveti poate chiar surpriza sa ramana la dvs si constatati ca nu va puteti ocupa singur de 2 copii :) . Discutati si ajungeti la o intelegere de comun acord, in favoarea copiilor si fara sa aiba legatura cu motivul divortului! Primeaza interesul copiilor nicidecum orgoliul ca ati fost ranit prin infidelitate. Aia e o discutie separata in care , din punctul meu de vedere, nu trebuie inclusa custodia unor copii. Le doresc copiilor dvs niste parinti responsabili si maturi care nu vor face din ei un scop al razbunarii reciproce. Numai bine!
Nu cred ca vrea nimeni decaderea din drepturi cu doar stabilirea domiciliului copiilor LA tata. Ceea CE este absolute firesc dat fiind faptul ca mama are o conduita de o moralitate indoielnica.
Da, mai sunt mame care pleaca in delegatii chiar mai mult ca sa castige bani sa isi intretina familiile insa nu poti compara situatiile.
Dumneavoastra v-ar fi identic daca sotul pleaca 3 zile in delegatie sau 3 zile la calarit prin hoteluri?
Cum sa nu fie copii neglijati? Pai a plecat sa II insele pe ei si pe tatal lor, i-a mintit. In ce lume in care parinte care isi bate joc de familia si de copii lui e un parinte bun?
Sau daca e vorba de mama se iarta orice?
Imi pare rau dar nu sunt de acord. In zilele noastre poti divorta foarte repede. Insa sotia domnului prefera sa II minta pe toti si sa II umileasca pe toti. Nu ar trebui ca acei copii sa locuiasca cu ea.
E stiut ca nu poti invata copilul ceva ce tu nu cunosti. Cum ar putea respectiva mama sa isi invete copii despre dragoste, valoarea cuvantului dat,
respect si decenta atata timp cat ea cu verigheta pe mana presteaza prin hoteluri?
Eu cred ca ajuta si la obtinerea domiciliuluo minorilor LA tata si nu din razbunare dar pentru ca ASA e cel mai bine pentru copii.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aici nu vorbim despre ce este corect sau incorect dpdv al unei relatii intre doi soti :) . Sunteti prea inversunat si o luati prea personal :) : sunteti sotul inselat dar sub un alt nickname? :)
Deci : dpdv legal, o sotie isi inseala sotul, nu copiii . Asta nu o face o mama rea asa cum nici pe un tata care isi inseala sotia nu-l face un tata rau dar nici un tata bun daca nu s-a ocupat pana acum exemplar de cresterea copiilor , doar pt ca nu el este cel care a inselat :). Exista defecte si situatii mult mai grave care defineste un parinte daca este rau si nociv pentru copiii lui. La nivel mondial, statistic vorbind, 90% dintre cupluri se destrama datorita infidelitatii, dar asta nu ii face pe unul sau pe altul parinti rai sau buni. Totodata nici nu inseamna ca daca parintii acelor copii s-au despartit dintr-un motiv sau altul, ei ( copiii) vor proceda la fel pe viitor. Nu in asta consta educatia unor copii.
Astfel ca, parerea dvs personala in ceea ce priveste aceasta situatie, este egala cu 0(zero) intr-un proces, daca nu este sustinut de alte aspecte care sa demonstreze ca aceasta mama este o mama rea pentru copiii ei, nicidecum o sotie rea pentru sotul ei.
P.S. Daca nu cumva sunteti sotul inselat, ar fi indicat, inainte de a raspunde cu atata determinare unde ar trebui sa locuiasca copiii ( dpdv moral, ca legal este clar:) ), sa cereti si alte detalii : tatal s-a ocupat pana acum de copii, se poate ocupa de acum incolo, cat sunt de atasati de tata copiii, este un tata bun sau violent pentru copii, isi permite dpdv material sa-i sustina, etc.
Atentie : eu nu sustin nici ca e bine nici ca e rau sa locuiasca cu tatal, spun doar ca nu este de ajuns infidelitatea dpdv legal, ca sa determine acest aspect :).
Numai bine!
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2019
N.Giulia, utilizator
Va contrazic, sotia cand a inselat a inselat si mintit si copii.
Cum credeti ca a motivat plecarea de acasa? Credeti ca le-a spus adevarul ? Sau ca i-a mintit?
Este mereu acuza generala, daca ai o opinie esti inversunat si esti inselat. Nu doamna, sunt insurat si nu am fost inselat niciodata sau daca am fost nu am aflat.
Tot asa as putea si eu sa va intreb daca nu cumva sunteti sotia adulterina care a primit acum putina pauza de la amant..
Referitor la subject, discutam cu datele pe care le avem desi cu siguranta sunt mult mai multe.
Spuneti ca absent a de acasa si mintitul copiilor nu o face o mama rea ? OK. O face atunci o mama buna? Nu, nu o face o mama buna.
Luam tatal acum, faptul ca sta cu copii si are grija de ei cand mama e ocupata cu amantul il face in parinte bun? Da, Il face.
Atunci alegerea e simpla. Cu cine ar trebui sa locuiasca copii, cu parinte le bun sau cu parintele mai Putin bun?
Imi dau seams din patosul cu care se apara infidelitatea aici pe forum cum ca s-a atins in subiect sensibil si multi au musca pe caciula.
Va inselati daca credeti ca mintind si inseland nu are nimic de-a face cu copilul. Are. Intai ca ii distrugi familia, II minti si II batjocoresti celalalt parinte, ii darami tot universul asa cum il stia el apoi tu, responsabilul de acest lucru Inca mai si pretentia ca esti in bun parinte. Bazat pe CE dupa CE emotional il schilodesti? Doar pentru ca II dai o cana de APA?
Relatiile se schimba si se termina insa e important cum. Si cand cu inelul pe deget te strecori afara din casa si dupa inapoi, mirosind a minciuna atunci poti face orice mai Putin sa iti privesti copii in ochi.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Recititi raspunsurile dvs si va recomand sa luati o pauza pentru ca v-ati aprins prea tare :) Sunteti prea inversunat vis-a-vis de o situatie despre care sustineti ca nu stiti decat ce a scris sotul inselat :) . Parerea si raspunsurile dvs sunt subiective nicidecum obiective si in raport cu legea asa cum ar trebui sa fie pe acest site :) . Raspunsul dvs s-ar preta mai mult la altfel de site-uri si nicidecum la unul unde primeaza legea. V-as recomanda, prin raspunsurile dvs, sa nu acordati celui care a cerut o parere avizata dpdv legal, sperante inutile.
Asa cum am spus, aici nu judecam daca este sau nu moral ce a facut sotia, ci daca aceasta fapta se poate rasfrange sau nu prin "pedepsirea" ei,, stabilindu-se domiciliul copiilor cu tatal.
Pentru a se lua aceasta decizie dpdv legal, sunt necesare mult mai multe aspecte de luat in considerare, atat din partea tatalui cat si a mamei.
Decizia o va lua judecatorul, avand toate datele, nu eu si nici dvs, indiferent cat sunteti de inversunat :)
Numai bine!

Alte discuții în legătură

Divorț cu minori Georo2005 Georo2005 Buna seara. Am nevoie de sfaturi cat se poate de amănunțite si daca se poate un cost estimativ. Cei doi părinți decid sa divorțeze după ce mama este ... (vezi toată discuția)
Divort - cauza infidelitate . ce se intampla cu copilul ? DionaDiana DionaDiana Va rog sa ma ajutati cu o parere avizata daca puteti. In cazul unei casatorii de 6 ani in care sotul inseala , cum va decurge divortul ? Sotia a vorbit ... (vezi toată discuția)
Cum sa dovedesti infidelitatea? Alexandrusava93 Alexandrusava93 Pe scurt : tata o inseala pe mama . A neglijat total familia , sotia plus o fiica minora. Eu am ales sa plec si sa nu ma mai intorc dupa ce asa zisul tata ... (vezi toată discuția)