avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Soțul meu este suspectat de furt după ce a înapoiat ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Soțul meu este suspectat de furt după ce a înapoiat o geantă găsită în aeroport, pentru că păgubașa a declarat că avea și 200 de euro în ea. Până unde se poate ajunge cu această situație absurdă?

Bună ziua. Soțul meu, înainte sa sărbători a găsit o geanta cu actele unei femei în aeroport. Cum era dimineața devreme nu era nimeni la secția de politie a aeroportului, astfel s a dus la o secție de politie din oraș. După ce a înapoiat doamnei cu pricina, acesta susține ca a avut în geanta bani, iar cei din politie încerca să îl dea vinovat pe soțul meu cum ca ar fi luat banii din poseta. A dat multe declarații și a fost chemat la secția din aeroport, iar acum urmează sa ajungă la un procuror și i s a cerut sa facă testul cu poligraf. Cum e normal dintr-o fapta buna care vrei sa o faci, sa fii acuzat, hartuit de polițiști sa recunoști,, adevărul,, și sa fii învinovăți pe nedrept de furt. Nu exista dovezi cum ca doamna ar fi avut bani în poseta, și nici ca soțul meu a luat acei bani. Specific ca doamna a pierdut geanta, nu i a fost furata.
Pana unde se poate ajunge cu acesta situație? Și care sunt șansele sa fie acuzat de ceva?
Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 13:13, 8 Februarie 2019
13 din 13 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate viata e plina de situatii absurde. Am decis sa raspund pentru cei multi si nepatiti, ca si sotul acum.. Eu as fi luat pe cineva alaturi si as fi filmat deschiderea gentii si ce s-a gasit!.. Dar pagubita dece sa nu faca testul poligraf ?!.. De ce sa fie marturisirea ei mai valabila decat a cetateanului onest, care si-a gasit beleaua ?!.. Si uite asa oamenii nu se mai implica, se feresc, spiritul civic are de suferit, si ne invartim intr-un cerc vicios.. Trist.. Sper sa se rezolve repede si bine.. Va tin pumnii.. Totusi, sa nu uitam sa fim Oameni!..
Eu am imprumutat o studenta la psihologie, mama de bebe, bolnav, cu sotul somer, cu 600 de lei, ca sa isi poata da examenele, sa nu piarda un an de facultate si de viata, si urma sa ii primesc in 6 transe lunare.. I-a primit, si-a dat examenele, le-a luat, mi-a multumit si apoi, tacere... nici google nu o mai gaseste..
Macar sa ajute si ea oamenii, acolo unde o fi..
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cum vad eu situația nu aveti de ce sa va faceti griji.Doar angajați-va un avocat bun,care sa stie sa duca cazul.Testul poligraf nu este considerat o proba legală,deci soțul Dvs nu trebuie sa il faca,si nu este luat în considerare nici în instanță.Din ce ati scris,doamna respectiva nu poate dovedi că în geanta se aflau acei bani,si nu poate dovedi că soțul Dvs i a luat.Este cuvantul soțului Dvs împotriva cuvântului ei.Daca banii aceia chiar se aflau acolo putea sa ii i a cineva care i a căutat în geanta.Pana sa o gaseasca soțul Dvs.Si faptul că a dus geanta la poliție dovedește că el nu a luat acei presupuși bani.Daca i ar fi luat ar fi aruncat geanta si gata.Politia neavând dovezi nu are ce sa va faca Dacă doamnă respectiva nu renunță la plângere,cazul,conform legii trebuie dus în instanță.Si neexistând probe,sentința va fi în favoarea soțului Dvs.Si sincer nu cred ca aceea doamnă prefera sa mai piardă,în afară de cei asa zisi 200 de euro,bani pe avocați și plus plata cheltuielilor de judecată ale Dvs in urma sentinței.

RPDiana a scris:

Bună ziua. Soțul meu, înainte sa sărbători a găsit o geanta cu actele unei femei în aeroport. Cum era dimineața devreme nu era nimeni la secția de politie a aeroportului, astfel s a dus la o secție de politie din oraș. După ce a înapoiat doamnei cu pricina, acesta susține ca a avut în geanta bani, iar cei din politie încerca să îl dea vinovat pe soțul meu cum ca ar fi luat banii din poseta. A dat multe declarații și a fost chemat la secția din aeroport, iar acum urmează sa ajungă la un procuror și i s a cerut sa facă testul cu poligraf. Cum e normal dintr-o fapta buna care vrei sa o faci, sa fii acuzat, hartuit de polițiști sa recunoști,, adevărul,, și sa fii învinovăți pe nedrept de furt. Nu exista dovezi cum ca doamna ar fi avut bani în poseta, și nici ca soțul meu a luat acei bani. Specific ca doamna a pierdut geanta, nu i a fost furata.
Pana unde se poate ajunge cu acesta situație? Și care sunt șansele sa fie acuzat de ceva?

Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2019
Zuza13, utilizator
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Nu sunt avocat dar situatia mi se pare, cel putin, absurda. Sotul Dvs. gaseste, pur si simplu, o geanta in aeroport, ii cauta pe politistii aerogarii (unde-or fi fost respectivii la ora aceea matinala??) nu-i gaseste si se duce in oras unde preda bunul gasit. Polita o identifica pe pagubasa si aceasta, cand verifica in, probabil, portofelul, le declara acestora ca-i lipsesc 200 de eur. Si politia va ia la "intrebari" sotul in loc s-o intrebe pe femeie daca, intradevar, avea acesti bani asupra ei. De ce se exclude si posibilitatea ca doamna respectiva sa minta, pur si simplu? De ce nu i se cer dovezi ca i-ar fi avut, intradevar? Ma gandesc: o chitanta de la banca, ca ai facut un schimb valutar, sau un extras de la banca ei de unde sa reiasa ca a scos acesti bani, daca spune ca i-a imprumutat, politia sa-l cheme pe imprumutator, etc...Daca este sa ne punem pe cercetari, pai, se ne punem. Si am uitat un lucru: s-au cercetat camerele de luat vederi ale aeroportului pentru a se vedea circumstata pierderii obiectului in incinta lui???

Maine imi las portofelul in strada si, cine-l gaseste si-l preda la politie se va alege c-o plangere din partea mea: domle', erau inauntru portofelului 5.000 euroi. Draga gasitorule, te-ai ales cu-n dosar penal!

Avem niste politisti de tot "plansul"
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara, din momentul gasiri genti si pana in momentul predari genti la politie sotul a verificat continutul genti ? la predarea genti la politie sa facut un proces verbal de inventar a continutului genti ? in momentul de fata nu au nici o proba si incearca pur si simplu sa faca ce stiu ei mai bine presiuni pentru a-l determina sa se autoincrimineze, daca aveau probe nu mai incercau cu detectorul de minciuni care este o mare porcariee, acceptarea testului cu detectorul nu favorizeaza pe nimeni pentru ca daca trece testul nu se tine cont de el daca nu-l trece nici asa nu reprezinta o proba in instanta dar se tine cont de el pe parcursul anchetei. Cum scenarii pot exista mai multe este posibil si ca doamna sa aibe dreptate de asemeni si sotul sa aibe dreptate, bani poate au fost in geanta sotul nu ia vazut si s-au pierdut dupa predarea genti, toate scenariile posibile terebuiesc luate in calcul si largita aria de suspecti. In final va fi ca la inceput dar vor justifica salariile pe cateva luni de cercetari intense. Cea mai mare calitate a politistilor este viclenia , pe mine m-au cercetat intr-un dosar care sa finalizat cu clasare 7 luni, perioada in care nu am avut drept de conducere si la final am aflat ca nici macar nu am pe cine da in judecata pentru ca nu se poate castiga cu politia si parchetul. Bafta, pregatiti-va de luni de stres dar totusi apelati la un avocat ca sa nu va incurce cu viclenia lor marsava.
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2019
cristianv23, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Geanta putea fi si furata de un hot, care dupa ce a cautat si a extras banii a pus-o (aruncat-o) undeva in aeroport. Cereti imperativ sa se vizioneze casetele cu camerele de inregistrare care erau indreptate spre locul unde ati gasit geanta. Se va vedea clar daca geanta a ajuns la locatia unde ati gasit-o uitata de doamna in chestiune sau pusa de o alta persoana... Zicala romaneasca se aplica din pli: Facerea de bine... Acum mai trebuie si sa platiti un avocat probabil... Fiti bucuros ca nu a zis ca avea cateva mii de EUR in geanta... Mai bine ati fi semnalat serviciului antitero de la aeroport existenta unei genti fara stapan si se ocupau ei de rest. Si daca ati fi gasit pe cineva la Politie nu ar fi fost nici o schimbare, posesoarea putea sa va acuze ca ati luat banii intre momentul gasirii gentii si predarea ei la aeroport.
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2019
andrei2005, utilizator

Alte discuții în legătură

Acuzat /suspect de furt ContSters329954 ContSters329954 buna!din casa prietenei mele au disparut 10.000 de lei noi(banii verisoarei ei)...am mers impreuna la politie am declarat ca nu ma nicio legatura cu ... (vezi toată discuția)
Însușirea bunului gasit Laleaua64 Laleaua64 Soțul meu este taximetrist a luat o doamna care susține ca lăsat geanta i se mașina dar luând comanda după camand clienți au stat pe bancheta din spate ... (vezi toată discuția)
Acuzata pe nedrept de furt andrr andrr Buna ziua! Colegei mele de camera i-a disparut o suma de 50 de euro si ma considera pe mine vinovata. Nu are nicio dovada pentru a ma acuza, am lasat-o sa-mi ... (vezi toată discuția)