avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venitul din inchiriere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venitul din inchiriere

Avem un imobil dat spre inchiriere , declaratia unica sa depus pe numele sotului . Fiind amandoi proprietari am si eu obligatia de a depune declaratia sau este nevoie de ceva act notarial.? In anii trecuti nu ni sa cerut. Va multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 23:02, 30 Ianuarie 2019
Venitul net din cedarea folosinței bunurilor deținute în comun pe cote-părți se repartizează între coproprietari proporțional cu cotele deținute de aceștia în coproprietate. Venitul net din cedarea folosinței bunurilor deținute în comun în devălmășie se repartizează în mod egal între proprietarii comuni. Repartizarea venitului net conform prevederilor de mai sus se face în condițiile în care în contractul de cedare a folosinței se menționează că partea contractantă care cedează folosința este reprezentată de coproprietari. În condițiile în care coproprietarii decid asupra unei alte împărțiri, se va anexa la contract un act autentificat din care să rezulte voința părților.
Ambii soți depun declarația unică.
Ambii își stabilesc daca trebuie sa plateasca contribuția de asigurări sociale de sănătate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detin un apartament închiriat impreuna cu fiul meu CAMELIA2019 CAMELIA2019 Buna ziua , Detin un apartament impreuna cu fiul meu : eu am 10% si fiul meu 90% ( deci suntem coproprietari) Apartamentul este inchiriat, prin urmare amandoi ... (vezi toată discuția)
chiria apartament iulica2009 iulica2009 buna ziua, dau in chirie un apartament si as dori sa stiu cat este impozitul care trebuie sa-l platesc la Finante pe chiria incasata (vezi toată discuția)
Cum aflu/calculez impozitul pe venitul global? apollo apollo M-ar interesa modalitatea de calcul a impozitului pe venitul global. Dominiciliul este in strainatate si singurul venit este cel din inchirierea apartamentului ... (vezi toată discuția)