In data de 29.09.2018 am savarsit fapta de a conduce fara rovinieta.
Mi-a sosit prin posta in data de 30.01.2019 un plic cu amenda, in dreptul; " semnatura olografa" exista o semnatura dar, nu in original.
Din cate am inteles de la data de 1 sep 2018 exista o lege care spune ca dupa 4 luni amenda se prescrie, este adevarat ? Amenda aceasta mai trebuie platita ? Masina totusi a fost imprumutata cuiva si am omis sa ii zic ca nu am rovinieta, nu am condus eu .
Aveti dreptate, am gresit in interpretare. Data constatarii (si aplicarii sanctiunii contraventionale) este cea a completarii PV de contraventie. Deci prescriptia ar functiona la 6 luni de la savirsire.
Pai le-ati trimis poza, ca sa va recunoasca, cind ati cumparat rovinieta ?! :-) Amintiti-va cum intrati de obicei in posesia rovinietei. Rovinieta e o taxa pe autovehicul, nu pe sofer.
corect ar fii ca masina sa plateasca amenda atunci, nu proprietarul
latka a scris:
Pai le-ati trimis poza, ca sa va recunoasca, cind ati cumparat rovinieta ?! :-) Amintiti-va cum intrati de obicei in posesia rovinietei. Rovinieta e o taxa pe autovehicul, nu pe sofer.
Amenda rovinieta
silepop
Bună ziua. Eu am locuit până în 2015 într-un apartament apoi mi-am cumpărat o casă, păstrând apartamentul în care actualmente locuiește un chiriaș. ... (vezi toată discuția)